L´església de Sant Pere acull aquest dimecres, a les 20.15 hores, la presentació del llibre 'Sant Pere de Figueres, pedres mil·lenàries', una obra coral que analitza el temple i la vida eclesial i confessional de Figueres al llarg dels segles. Obre el treball Joaquim Tremoleda amb el capítol 'Figueres i el seu entorn a l´antiguitat', que situa l´origen de les primeres comunitats en el moment dels inicis de la constitució de la vila.

Anna Maria Puig Griessenberger, centra el seu treball en 'L´església de Sancti Petri de Figarias', temps de l´església romànica dels segles X al XIII, de l´església gòtica dels segles XIV al XVII tot en el marc d´una ciutat emmurallada.

Joan Ferrerós explica a 'Capellans i frares a Figueres fins a la guerra dels apostòlics (1822)', l´evolució de l´església de l´antic règim i tota la seva organització. Alfons Romero Dalmau en el capítol 'Temps de revoltes i de violència anticlerical' descriu l´església en temps de la segona República i la guerra civil, temps del cop d´estat i de la revolució proletària. Francesc Guillamet segueix amb el capítol 'La mirada del fotògraf', una visió des del llenguatge no escrit sobre l´església dels nostres dies.

Clou el treball Mn. Josep Taberner (que també en fa el pròleg), rector de Sant Pere (2003-2017), amb el capítol 'Punt i final', un decàleg de l´església d´avui amb vocació de prospecció cap a un futur incert.