Kendrick Lamar liderava les nominacions als MTV Video Music Awards i es va endur sis dels vuit premis als quals optava per 'Humble'. Sense cap dubte, el raper californià va encendre (literalment) l'escenari del Fabulous Forum d'Inglewood a l'inici de la gala, quan un dels membres de la seva actuació va sortir cremant a l'escenari. Millor Vídeo de l'Any, Millor Hip-hop, Millor Cinematografia, Millor Direcció, Millor Direcció artística i Millors Efectes Especials van ser les categories que va obtenir el segon senzill que arriba al número en el Billboard Hot 100.

Ed Sheeran, proclamat l'Artista de l'Any, va fer gala del seu estil senzill a l'escenari, en interpretar 'Shape of You', que ha estat número u en més de 30 països. Després de la seva actuació i la de Lil Uzi Vert va fer acte de presència la mestra de cerimònies, Katy Perry, que vestida d'astronauta, es va presentar a l'escenari volant subjectada per cables.

La californiana, nominada en cinc categories, se'n va anar de buit en una nit en la qual molts ulls estaven pendents del seu possible retrobament amb Taylor Swift, una reconciliació que no va tenir lloc perquè la de Pennsilvània no va fer acte de presència a l'estadi com s'havia insinuat dies abans. Això sí, el seu esperat vídeo de 'Look What Yo Make Me Do' va ser emès segons el previst i la peça en si ha donat molt de què parlar perquè les referències al matrimoni Kanye i Kim Kardashian són més que evidents, a més de bromejar de la seva anterior parella, Tom Hiddleston. Ja se sap que els vídeos de la compositora no passen inadvertits. L'últim ja frega els quatre milions de reproduccions.

Paris Jackson, la filla del rei del pop, també va ser una de les celebritats de la nit, i no només pel discurs dedicat als "cabrons supremacistes blancs", sinó pel petó que li va fer a l'actriu Caroline D'Amore a la catifa vermella. La filla de Michael Jackson es va plantar descalça en la cerimònia i va robar l'atenció de les càmeres amb aquest gest d'amor per a la seva amiga.

Les xarxes es van mostrar poc entusiasmades amb les actuacions de Shawn Mendes i la seva cançó 'There's Nothing Holdins', i Lorde, que a causa d'una grip va haver d'interpretar 'Homemade Dynamite' en playback.

Perplexos també ens quedem amb Fifth Harmony, guanyadores del Millor Vídeo Pop per 'Down'. En l'arrencada de la seva posada en escena, són cinc les intèrprets que van aparèixer a l'escenari, encara que per poc temps perquè la cinquena en discòrdia, se suposa que Camila Cabello, va desaparèixer de mala manera.

Al grup femení el va seguir Thirty Seconds to Mars. Jared Leto, el seu líder i vocalista, va dedicar un emotiu discurs a Chester Bennington (Linkin Park) i Chris Cornell, morts fa pocs mesos en circumstàncies tristes i similars.

S'esperava la presència d'una recatada Miley Cyrus, com així va succeir, després de demanar disculpes al seu pare a les xarxes per l'actuació del 2013 en la qual va tornar boig el personal. La promesa de Liam Hemsworth va presentar 'Younger Now', el segon single del seu nou treball discogràfic. Aplaudida va ser també 'Sorry Not Sorry' de Demi Lovato, retransmès des de Las Vegas on es trobava la cantant després de cantar l'himne nacional en el combat entre McGregor y Mayweather.

Una altra de les estrelles va ser Pink, guanyadora del MTV Michael Jackson Video Vanguard Award, que per agrair tant honor va dedicar als presents una barreja dels seus èxits.