Fa vint anys que l´estiu arriba a Colera quan la galeria Horizon obre les portes. Estoïcament, des de fa dues dècades, la galerista Silvy Wittevrongel i el seu company i artista Ralph Bernabei porten, a aquest petit racó de la ­comarca, artistes que tenen molt a dir, creadors que plantegen reflexions i que seria difícil de veure si no fos per aquest marc. En vint anys moltes han estat les complicitats sempre pensant "a construir ponts", afirmen, i aquest estiu totes elles s´han unit. Si el mes de juliol es va optar per desenvolupar la relació entre la pintura i la paraula amb l´exposició Veure la paraula, aquest passat dissabte va ser el torn de l´escultura i la fotografia sota el títol 'Escoltar la forma. Tocar la imatge'.

En aquesta nova exposició, que es podrà veure fins al 15 de setembre, "proposem que el visitant pari l´orella per escoltar les escultures i que palpi les fotografies amb els ulls com si fossin dits". Certament, doncs, és un viatge sensorial el que proposen els comissaris. "L´art permet escoltar amb el cos, pensar amb el cor, sentir amb els peus. No ens ha d´estranyar, és una cosa semblant a quan fem servir les metàfores: els teus ulls són estrelles, la teva pell és el vent, això no estranya a ningú i quan ho fem neix el sentit de l´art. Aquest intercanvi de percepcions, suposa un camí a l´universal en substituir els ulls per les estrelles, tot es posa en relació, tot està en tot".

Nou artistes convidats

Nou són els artistes convidats per la galeria Horizon. Es tracta de Gabriel, Yoon-Hee, Andre Martus, Riera i Aragó, Hiro Matsuoka, Philippe Soussan, Christoph Muller, Mónica Fuster i Tom Blaess. "Els artistes saben col·locar en l´atmosfera de la seva esfera personal sensacions creuades i fils invisibles mitjançant la forma i la bellesa. Quan això succeeix, el temps ja no cal, perquè ells posen en relació coses que ja han passat, amb coses d´un futur que desconeixem. Per això és tan important el gaudi immediat, sobtat, inesperat, com l´experiència recordada amb tranquil·litat. La contemplació estètica és una paraula en desús que convé reivindicar", ­afirmen els responsables de la mostra.