Ignasi Cambra debuta a Peralada amb un concert de gran expressivitat musical. Ha estat una actuació brillant en la que el pianista ha estat llargament aplaudit i ovacionat amb el públic dempeus sortint quatre vegades a l´escenari

Les mans del jove pianista barceloní, cec de naixement, han lliscat per les tecles del piano, fent sonar les notes d´una manera extraordinària, amb una compenetració i una tècnica impecables. Alguns dels assistents han tancat els ulls per desenvolupar l´oïda i escoltar i sentir la música amb la mateixa intensitat que Ignasi Cambra.

Tres compositors han estat els protagonistes del concert: Edward Grieg, Enric Granados i Fréderic Chopin, músics de finals del segle XIX, els quals van buscar la inspiració en l´arrel cultural dels seus països. Cambra ha fet un repàs per les seves influències mútues. Una època on el romanticisme, el nacionalisme i els nous aires modernistes creixien i evolucionaven com a corrents artístics, donant forma a l´obra d´aquests grans compositors, la música dels quals, Ignasi Cambra, ha fet sonar d manera bitllant.

La vetllada ha començat amb Grieg, i la interpretació de la Suite Holberg. Op.40. amb les peces Praeludium (Allegro vivace), Sarabande (Andante), Gavotte (Allegreto), Air (Andante religioso) i Rigaurdonn (Allegro con brio). Seguidament ha estat el torn de Granados amb uns animats Valsos poètics: Vivace molto & melodico, Tempo de vals noble, tempo de vals lent, Allegro humorístic, Alegreto (elegant), Quasi ad libitum (sentimental), Vivo, i Presto. La segona part ha estat integrada per un repertori de Chopin del Nocturn op. 48 núm. 1, en do menor, escoltant-se Impromtu núm. 1, en la bemoll major, Op.29, Impromptu núm. 2, en fa sostingut major, Op.36, Impromptu núm. 3, en sol bemoll major Op.51, Fantaisie-Impromtu núm. 4, en do sostingut menor, Op.66 i Nocturn op. 9 núm 3, en si major.

A les propines, Ignasi Cambra ha interpretat Kinderszenen de Schuman, el primer moviment de la Sonata de Beethoven i Impromptus de Schubert.

El concert de debut d´Ignasi Cambra a Peralada ha emocionat tant al públic com al mateix pianista que ha rebut grans mostres d´afecte i reconeixement.