Aquest divendres, 4 d'agost, a les 19:00 h, a la Plaça de la Palmera de Figueres, s'inaugura la mostra fotogràfica ExPresó. L'antiga presó en disset mirades, que estarà instal·lada fins al 30 d'agost. A l'acte inaugural, hi assisteix l'alcaldesa de Figueres, Marta Felip, i els comissaris de l'exposició Lola Ventós i Luís Izquierdo Mosso.

Tal com s'exposa en el programa d'ExPresó, "tot arriba, i després d'un xic més d'un any, veu la llum una exposició de fotografies amb la intenció d'apropar la gent del carrer a l'antiga presó de Figueres".

"Vàrem tenir l'oportunitat d'entrar a recórrer per unes hores l'espai, a les hores vuit d'un lloc, on hi havien conviscut persones tancades, privades de llibertat. Ara encara tancat i buit és un reclam per espais socials, intervencions, exposicions....I des de les 17 diferents mirades us proposem apropar-vos un xic més aquest", s'hi conclou.

Les disset mirades corresponen als fotògrafs Andres Bühlmann, Montse Capel, Joan Casellas, Xell Dalmau, Dolors Gibert, Francesc Guillamet, Yvonne Heinert, Luis Izquierdo-mosso, Ione Jiménez, Conxi Molons, Jordi Puig, Mònica Quintana, Miquel Ribot, Irene Roé, Xavi Toral, Xavier Torra i Petra Vlasman.