L’any 2010 la soprano sud-africana Pretty Yende va debutar a l’Scala de Milà i des de llavors ha actuat als principals coliseus d’òpera com Berlín, Nova York, Los Ángeles, Barcelona, París, Milà o Viena. Va saltar a la fama de manera definitiva, als 27 anys, amb Le Comte Ory al costat de Juan Diego Flórez, a la Metropolitan Òpera de Nova York. La soprano és habitual al teatre novaiorquès i també de l’Scala de Milà.

Arriba al Festival de Peralada aquest dimecres per fer gaudir al públic amb la seva excepcional veu. Serà un recital de distàncies curtes, a l'esglèsia del Carme, a les 20.00 hores, en el que estarà acompanyada al piano per Michele d’Elia, que ha actuat als teatres i sales de concerts més importants d’Itàlia i d’arreu d’Europa.

Pretty Yende ha actuat amb anterioritat a Catalunya, concretament l’any 2015, al Gran Teatre del Liceu on va cantar Norina de Don Pasquale. La soprano que va començar cantant música religiosa al cor de la seva església i es preparava per ser comptable, va descobrir la lírica als 16 anys, quan va escoltar el Duet de les flors de Lakmé, en un anunci de televisió. El conte de fades de Pretty Yende arriba aquest dimecres a Peralada per demostrar al públic que la seva veu arriba fins a les estrelles.