La música de Txaikovski ha sonat en directe des del fossat dirigida per Ainars Rubikis que ha debutat a Peralada. questa és la tercera vegada que el Malandain Ballet i l´Orkesra Sinfonikoa duen a terme una coproducció conjunta. La màgia del conte 'La Bella i la Bèstia' s´ha fet realitat arribant al cor del públic, captivant-lo i provocant grans aplaudiments.

Una gran estrena a Catalunya, un gran debut del Malandain Ballet Biarritz a Peralada, un gran repertori musical i una magnifica actuació de l´orquestra que ha estat molt ben valorada pel públic amb ovacions.

L´espectacle de 80 minuts de durada, amb un vestuari i posada en escena exquisits s´ha passejat per la bellesa, la moralitat i l´amor. Thierry Malandain, autor de més de 80 coreografies, ha ofert a Peralada un espectacle en el que ha explicat el conte amb senzillesa donant prioritat al cos dansaire, a la seva potència, virtuositat, humanitat i sensualitat. Ha presentat un espectacle en el qual la bèstia s´ha desdoblat entre ànima i cos mantenint un combat per fer triomfar finalment a la bellesa, fent-la sortir del seu interior. Un plantejament en que les mocions s´han traduït a la perfecció.

Pel que fa a la música, la vetllada ha començat amb Evgeni Onegin, Op. 24. Entreacte i vals per continuar amb la música de la Simfonia número 6, Patètica (Adagio-Allegro non troppo) i Hamlet, Op.67, Simfonia número 5 (Andante cantabile). A continuació ha sonat la Simfonia número 5 (Vals) i per acabar la Simfonia número 6, Patètica (Finale. Adagio lamentoso).

Ha estat una màgica nit de dansa sota la llum de les estrelles de l´escenari i les del cel.

Coincidint amb l´espectacle, s´ha fet una jornada més del Campus Peralada. Un grup de 30 joves ballarins de Som Dansa i Agitart de Figueres han participat al mòdul impartit per Explica Dansa que ha comptat amb la presència de Thierry Malandain, com a artista convidat. També han pogut seguir l´assaig general de la companyia.

Aquest divendres també s´ha fet La Nit de l´Alzheimer organitzada per la Fundació ACE, en favor del diagnòstic precoç de la malaltia. Aquesta iniciativa solidària, que es vol consolidar com a punt de trobada anual entre la societat i el món de la recerca, el tractament i la prevenció de la malaltia d'Alzheimer, va néixer per sensibilitzar la societat sobre la necessitat d'invertir en recerca per avançar en la lluita contra l'Alzheimer. En concret, els fons recaptats en aquesta nova edició es destinen al finançament de la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç de l'Alzheimer, una iniciativa pionera a tot l'Estat i que s'ubica a Barcelona. A través de la unitat, la Fundació ACE té com a objectiu emfatitzar la importància de detectar l'Alzheimer en fases lleus, ja que els tractaments de que es disposa avui dia són més efectius en aquesta fase de la malaltia.