Figueres ha ballat aquest matí al costat del Museu Salvador Dalí amb una classe oberta de dansa amb el mestre del Malandain Ballet que actuarà demà al Festival Castell de Peralada amb 'La bella i la bèstia'.

El coreògraf francès, Thierry Malandain porta per primera vegada a Catalunya la seva particular lectura del conte La Bella i la Bèstia amb música en directe sobre la base de la partitura de Txaikovski, a càrrec de la Euskadiko Orkestra Sinfonikoa, sota les ordres de la batuta d´Ainars Rubikis. 23 ballarins i un centenar de músics arriben a Peralada disposats a fer un somiar al públic.

Aquest dissabte, el Malandain Ballet Biarritz debutarà al Festival després d´haver rebut aquest any el Premi a la millor companyia de l´any que concedeix l´Associació Professional de la Critica. Una nit de conte a càrrec d´uns ballarins amb formació clàssica i expressió que, gràcies a les coreografies de Malandain, són clàssiques per alguns i contemporànies per a altres. Aquest espectacle es va estrenar a finals del 2015 a l´Òpera Royal de Versailles arriba per primera vegada a Catalunya.

Classe oberta amb Malandain Ballet davant del Museu Dalí de Figueres

Classe oberta amb Malandain Ballet davant del Museu Dalí de Figueres

La Fundació Castell de Peralada, en el seva política de Responsabilitat Corporativa, col·labora novament amb l´organització de la Nit del Alzheimer en benefici de la Fundació ACE, entitat privada dedicada a la diagnosis, tractament, investigació i suport a las persones amb Alzheimer i altres demències. La nit de l´Alzheimer s´ha organitzat coincidint amb l´actuació de La Bella y la Bestia aquest divendres 28 de juliol al Festival Castell de Peralada.