L'Òpera 'La Straordinaria vita di sugar blood' s'ha estrenat aquest dijous al Festival de Peralada. Ho ha fet acompanyada d'unes postres, fetes per l'ocasió, pel pastisser gironí Jordi Roca que han servit per endolcir encara més una actuació que ha esgotat les 240 entrades que tenia disponibles. La representació s'ha escoltat en versió concert i ha estat dedicada al tenor Luciano Pavarotti, mort fa deu anys. De fet, Alberto García Demestres ha compartit llibret amb la filla del desaparegut artista italià, Cristina Pavarotti. Una llarga ovació del públic ha clos dues hores d'un espectacle que el director de l'obra, qualifica com "una òpera dolça sense sucre per alimentar el coneixement i la consciència social sobre la diabetis".

L'església del Carme del Castell de Peralada ha viscut una de les grans nits del festival que se celebra en aquesta localitat alt-epmpordanesa, 'La straordinaria vita di sugar blood', una òpera del director musical Alberto García Demestres que compartia llibret amb Crsitina Pavarotti i que servia com a homenatge al mestre i bon amic de Demestres, Luciano Pavarotti.

Una llarga ovació ha clos un concert que ha durat dues hores repartides en dos actes. Un de 60 minuts i que s'ha centrat en els primers anys de Sugar Blood, una nena que pateix diabetis i que se li diagnostica quan té set anys. El segon, de 40 minuts, ha vingut precedit d'un descans on Jordi Roca ha preparat unes postres per a l'ocasió.

El xef català les ha batejat amb una de les escenes de l'obra, 'coco e cocomero', Un tast que el públic ha pogut degustar durant els vint minuts de descans d'una funció que és també un crit per prendre consciència sobre els problemes de la diabetis. De fet, a García Demestres i Pavarotti els va unir, entre moltes altres coses, aquesta malaltia.

A Peralada s'ha pogut veure una òpera en format concert per a piano i petita percussió en dos actes, sis escenes, tres vídeo missatges i una trucada telefònica. Un treball amb una música imponent que ha 'obligat' al públic a tancar cada escena amb una ovació.

La vida de Sugar Blood

Durant la representació es viuen diferents edats de Sugar Blood fins que té 14 anys, uns rols que han interpretat Lisa Campos -Sugar des dels 10 i 12 anys- , Ariadna Ruiz -Sugar als 13 anys-, i Núria Prats -Sugar als 14 anys-. Elles han estat les tres veus blanques del Cor Vivaldi, una formació que ha tingut una participació destacada en l'obra, i que ha dirigit Òscar Boada.

També han intervingut Pere Ponce, Antoni Comas, Neus Roig i Mireia Pintó, mentre que el piano l'ha ocupat Ricardo Estrada. Tot plegat encapçalat per la soprano Sara Blanch en el seu paper de Mara, actuant com la mare de Sugar.

El llibret és de Cristina Pavarotti, juntament amb el mateix Demestres que també és el director musical. La nit s'ha tancat amb una sorpresa per Alberto García Demestres que ha rebut la medalla d’honor del Festival, de mans d'Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada.