L'Ajuntament de Figueres inaugura aquest divendres a les 7 de la tarda al Museu de l'Empordà 'Fort. El temps no importa', una exposició que posa al descobert una producció fotogràfica de Joaquim Fort (1924 - 2005) de gran nivell que ha estat pràcticament ignorada fins avui i que abasta quasi tots els gèneres. L'exposició es podrà visitar al Museu de l'Empordà i a Casa Empordà fins al 24 de setembre.

La mostra aplega des del retrat (amb imatges que evoquen les millors llums del barroc) fins als bodegons (en composicions improvisades), el paisatge empordanès (amb els grans celatges apresos al costat del pintor Ramon Reig), l´etnografia (el darrer Empordà abans del turisme de masses) i també el dolce far niente del seu context social immediat.

Fort és conegut per les fotografies d'art romànic que va fer entre els anys cinquanta i setanta en companyia del seu amic, el farmacèutic i historiador Alexandre Deulofeu. L'exposició recull aquesta vessant documentalista però, sobretot, vol descobrir les facetes menys conegudes de Joaquim Fort, la seva qualitat formal, les seves composicions arriscades, i els "ulls vius" d'un personatge "enderiat per veure coses", tal va escriure el seu amic Deulofeu.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, es complau a impulsar, des de l´Ajuntament, l´exposició i el catàleg de l´obra fotogràfica poc coneguda d´un figuerenc d´una dimensió humana i professional polifacètica i plenament arrelat a la vida cultural i social de la ciutat i la comarca, i destaca que posar a l´abast del gran públic el fons de Joaquim Fort és descobrir la seva personalitat, i també un testimoni gràfic excepcional i que fa història.