La setzena edició de l'Acústica se celebrarà sel 31 d'agost al 3 de setembre. La principal novetat d'enguany, que s'han presentat aquest matí, és el nou escenari situat a la plaça de la Palmera principal novetat de l’edició d’enguany.

La passada edició va rebre més de 100.000 visitants, una xifra que establia un nou rècord d’espectadors per l’Acústica, que no ha parat de créixer des de la seva primera edició. Per aquest motiu i amb la voluntat que l’espectador gaudeixi de més confort al festival, una de les principals novetats serà la instal·lació d’un nou escenari a la plaça de la Palmera. La programació artística de l’Acústica i l’Acustiqueta es desvetllarà en el transcurs de les pròximes setmanes.

El nou espai permetrà esponjar públic dels dos escenaris principals: La Rambla i la Plaça Catalunya. També permetrà incorporar durant els dies de més afluència del festival, una nova programació d’artistes emergents o a punt de consolidar-se. D’aquesta manera creixerà el nombre de concerts programats de nou a catorze diaris divendres i dissabte. La plaça de la Palmera és un espai molt significatiu per la ciutat de Figueres, ja que l’Embarraca’t”, un dels principals esdeveniments de les Fires de la Santa Creu dirigit a públic jove, es va iniciar en aquest espai sota el nom de “La Palmera Canyera”. Molts dels impulsors d’aquesta iniciativa ara són persones reconegudes del món de la política o de la cultura catalana. A més, en aquesta plaça també s’hi troba la casa de Salvador Dalí un dels edificis més emblemàtics i amb més projecció de la ciutat.