El Palau Robert presenta l’exposició itinerant «Dalí, breaking news», que destaca la faceta del Dalí mediàtic amb una quarantena d’imatges del pintor del fons de l’Agència EFE. La mostra es pot visitar del 16 de juny al 15 d’octubre del 2017, a la sala 1.

«Dalí, breaking news» posa de manifest l’habilitat innata de l’artista per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa, la seva presència internacional, la passió que desvetllava i les seves relacions amb personalitats destacades. A més de les imatges, realitzades per diversos fotògrafs, a la mostra s’hi pot veure l’entrevista que el programa «A fondo», de TVE, va fer a l’artista i que va ser emesa el 27 de novembre del 1977. D’aquesta entrevista s’ha extret la informació i les citacions de Salvador Dalí presents a l’exposició.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, inauguraràn l’exposició el dijous 15 de juny, a les 18.30 hores. També intervindran en l’acte el director general de Difusió, Ignasi Genovès, el delegat de l’Agència EFE a Barcelona, Leandro Lamor i el director de la Fundació Abertis, Sergi Loughney Castells.

Amb aquesta proposta, organitzada conjuntament per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE, i patrocinada per Abertis, s’han commemorat tres efemèrides alhora: els 40 anys de la inauguració del museu Dalí de Figueres, els 25 anys de la mort de l’artista i el 75è aniversari de l’Agència EFE.

Àmbits

Les fotografies que conformen l'exposició estan separades en els 6 àmbits que representen les possibles seccions d'un diari: Ciència, Cultura, Internacional, Media, Política i Societat.