Diana Taubin està especialitzada en arquitectura i urbanisme, però va debutar en la pintura mural amb el seu pare quan tenia deu anys. Des del 1988 ha realitzat nombrosos frescos a l’Amèrica Llatina i a Espanya. Els darrers anys, ha treballat en diversos murals a França i aquest estiu repeteix l’experiència de decorar el parc aquàtic Aquabrava de Roses, amb un dels seus murals més espectaculars i també el més gran.

Per a Taubin, fer un mural a Aquabrava era una aspiració que tenia des que va arribar a Roses, des de l’Argentina l’any 2002 i ­l’any passat va fer-ho possible, realitzant una pintura a la piscina d’ones per als més petits pintant al seu fons la imatge espectacular d’un vaixell enfonsat. “Aquest any hi he afegit un element més al mural per engrescar els nens en la descoberta d’un cofre ple de monedes d’or, amb uns simpàtics personatges tot al voltant”.

Enguany Taubin ha finalitzat també, a punt per l’obertura del parc aquàtic, que aquest estiu celebra els trenta anys, un nou mural de dimensions espectaculars, de 480 metres quadrats, a la piscina d’ones per a grans, que és a la vegada la més gran d’Europa. “Feia més de deu anys que les parets, on hi havia unes pintures de roques, no es pintaven” i l’artista les ha repintat, canviant l’aspecte planer per un mur de roques i cascades: “les roques es reflecteixen en l’aigua, hi ha sectors amb vegetació, i he jugat amb la llum creant zones més fosques i més clares, i fins i tot sembla que puguis grimpar per les roques, en un entorn mig selvàtic”, explica l’artista.

Taubin és una amant de la pintura mural perquè assenyala que “modifiquen la percepció de l’espai, i provoquen sensacions espectaculars. A més apel·len a la imaginació de l’observador”. El resultat és un impacte visual en el visitant que no passarà desapercebut.

Pintar un mural tan immens i d’aquestes característiques és complex a l’hora de treballar, tot i així, en només dotze dies, l’artista ha aconseguit finalitzar el mural. Per al mur de roques ha utilitzat pintura acrílica plàstica, amb tres capes de vernís anti algues i clor cautxú, especial per a piscines en l’atracció dels més petits. La muralista argentinoespanyola i rosinca ha treballat a Saint Sébastien-Sur-Loire, del 2012 al 2015, on va realitzar onze murals històrics. Normalment treballa a Espanya per a clients francesos i gairebé tot el que ha fet a Catalunya, excepte els murals d’Aquabrava i un col·legi a Roses, ha estat per a clients estrangers, que assegura “tenen una especial sensibilitat per l’art”. Aques estiu treballarà a Argelers de la Marenda on l’any passat ja va fer un mural en una fleca.