Roses

Diana Taubin decora Aquabrava amb el seu mural més espectacular

L'artista ha pintat un mur de roques al voltant de la piscina d'ones del parc aquàtic de Roses

31.05.2017 | 13:30
L´artista Diana Taubin

Diana Taubin està especialitzada en arquitectura i urbanisme, però va debutar en la pintura mural amb el seu pare quan tenia deu anys. Des del 1988 ha realitzat nombrosos frescos a l´Amèrica Llatina i a Espanya. Els darrers anys, ha treballat en diversos murals a França i aquest estiu repeteix l´experiència de decorar el parc aquàtic Aquabrava de Roses, amb un dels seus murals més espectaculars i també el més gran.

Per a Taubin, fer un mural a Aquabrava era una aspiració que tenia des que va arribar a Roses, des de l´Argentina l´any 2002 i ­l´any passat va fer-ho possible, realitzant una pintura a la piscina d´ones per als més petits pintant al seu fons la imatge espectacular d´un vaixell enfonsat. "Aquest any hi he afegit un element més al mural per engrescar els nens en la descoberta d´un cofre ple de monedes d´or, amb uns simpàtics personatges tot al voltant".

Enguany Taubin ha finalitzat també, a punt per l´obertura del parc aquàtic, que aquest estiu celebra els trenta anys, un nou mural de dimensions espectaculars, de 480 metres quadrats, a la piscina d´ones per a grans, que és a la vegada la més gran d´Europa. "Feia més de deu anys que les parets, on hi havia unes pintures de roques, no es pintaven" i l´artista les ha repintat, canviant l´aspecte planer per un mur de roques i cascades: "les roques es reflecteixen en l´aigua, hi ha sectors amb vegetació, i he jugat amb la llum creant zones més fosques i més clares, i fins i tot sembla que puguis grimpar per les roques, en un entorn mig selvàtic", explica l´artista.

Taubin és una amant de la pintura mural perquè assenyala que "modifiquen la percepció de l´espai, i provoquen sensacions espectaculars. A més apel·len a la imaginació de l´observador". El resultat és un impacte visual en el visitant que no passarà desapercebut.

Pintar un mural tan immens i d´aquestes característiques és complex a l´hora de treballar, tot i així, en només dotze dies, l´artista ha aconseguit finalitzar el mural. Per al mur de roques ha utilitzat pintura acrílica plàstica, amb tres capes de vernís anti algues i clor cautxú, especial per a piscines en l´atracció dels més petits. La muralista argentinoespanyola i rosinca ha treballat a Saint Sébastien-Sur-Loire, del 2012 al 2015, on va realitzar onze murals històrics. Normalment treballa a Espanya per a clients francesos i gairebé tot el que ha fet a Catalunya, excepte els murals d´Aquabrava i un col·legi a Roses, ha estat per a clients estrangers, que assegura "tenen una especial sensibilitat per l´art". Aques estiu treballarà a Argelers de la Marenda on l´any passat ja va fer un mural en una fleca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema