L'alumne David Peral de l'escola Sant Pau de Figueres s'ha endut el 13è Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta dins la categoria de Grumets Vermells que correspon al cicle mitjà de primària. La final s'ha dut a terme aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona i ha inclós també altres categories que s'han endut Maria Pujol de l'escola Maria Mercè Marçal de Mataró (Grumets Verds, cicle superior de primària); Akashdeep Singh de l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer (Timoners, aula d'acollida de CS de primària i 1r i 2n d'ESO); Elena Bouldin de l'Aula Escola Europea de Barcelona (Corsaris, 1r i 2n d'ESO) i, finalment, Sílvia Jiménez, Anna Santos i Helena Garcia de l'institut Miquel Bosch i Jover d'Artés (Tropa de Corsaris, 3r i 4rt d'ESO).

En total, la final ha aplegat fins a 49 finalistes de centres escolars de tot Catalunya que han llegit individualment o col·lectivament un text en veu alta sota l'atenta mirada del jurat format per Mònica Pereña, Subsecretària General de la Secretaria de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament; Xavier Carrasco, director editorial de Text-La Galera; el cantant i actor Joan Dausà; l'actriu Judit Martín i l'actriu i formadora de lectura en veu alta, Sam Gutiérrez.

Els textos llegits eren part dels llibres 'La nena que es va convertir en mòbil' de Francesc Puigpelat; 'L'anticlub' del figuerenc Àngel Burgas; 'Xala, va! Càsting d'estrelles' d'Anna Fité i 'Un fill' d'Alejandro Palomas.