Empordoneses 2017 continua el seu ritme expositiu arreu de la comarca. Després d'haver dut a terme durant els darrers mesos nombroses mostres i accions a Figueres, el proper dissabte 3 de juny a les 12 hores presenta l'exposició col·lectiva i multidisciplinar 'Mobilització' a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de Roses.

A la inauguració es comptarà amb la presència de Montse Mindan, alcaldessa de Roses; Francesc Giner, regidor de Cultura de Roses; Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses; i l'historiador de l'art Enric Tubert, que farà la glosa de l'acte.

Durant la inauguració es durà a terme la performance 'Silenci si us plau', de Montse Seró i la coreografia/treball en progrés "...i cada vegada més lluny" del grup d´adults de l´Escola de Nou Moviment i Dansa Contemporània i del Col.lectiu El Paller.

Cal recodar que com cada any, hi ha un fil conductor creatiu per a tots els participants, que en aquesta edició és: ´Smartphones, 10 anys´; el qual com el seu títol indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats ´telèfons intel·ligents´, els quals van fer la seva aparició l´any 2007; i que des de llavors són un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l´objecte.

Els artistes participants són: Mònica Quintana, Esther Martínez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, Núria Pallisera, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar Farrés, Ramon Fort, Joan Casellas, Jordi Figueras, Yvonne Heinert, Esther Julià, Cati Palou, Michelle Wilson, Enric Bassegoda, Àngel Rodriguez, M Mercè Cuartiella, Isabel Guzmán, Jordi Casals, Lluis Bosch, Callahan Ruíz, Abdon Jordà, Ester Marcos i Abraham Fidel Ortiz Lugo.

Estudiants: També participen, a través d'una vídeo-instal·lació, el Grup Trenant, que aplega estudiants de Visual i Plàstica dels instituts de La Jonquera, Castelló d'Empúries, Ramon Muntaner (Figueres), Alexandre Deulofeu (Figueres) i Illa de Rodes (Roses). I com a novetat, s'exposaran dues instal·lacions dels estudiants dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu (Roses) al 3er pis de Ca l'Anita.

A més, el dissabte 17 de juny es durà a terme el taller adreçat a famílies Mòbils, a càrrec de Fiona Morrison i Pilar Farrés.