La companyia figuerenca Taller de Teatre ha estat reconeguda amb quatre premis del 29è concurs de grups amateurs de teatre Ciutat de Tàrrega per la representació de l´obra 'Fuita' de Jordi Galceran. Marta Juan s´ha endut el primer premi com a actriu principal. Els altres tres són segons premis: al muntatge i presentació escènica; al millor grup teatral i a l´actor principal per a Josep Maria Alabert. Alfons Gumbau, el director, ho valora com a important i un pas endavant.

El de Tàrrega és un dels certàmens referents a Catalunya dins de l'àmbit amateur. Organitzat pel Grup de Teatre BAT, la convocatòria ha aplegat sis muntatges en competició entre el 4 de març i el 8 d´abril. Prèviament s´havia fet una tria d´entre 52 propostes d'arreu de Catalunya. Participaren dues companyies de Barcelona (Terrassa i Sant Esteve Ses Rovires), dues de Girona (Figueres i Puigcerdà) i dues de Lleida (Guimerà i Lleida).

Taller de Teatre va actuar-hi el passat 11 de març amb el seu muntatge de 'Fuita', i va aconseguir 4'3 punts (sobre 5) de les votacions del públic. Els premis es van fer públics en el decurs del Berenar-Cloenda del certamen, celebrat la tarda del dissabte 20 de maig a l'Espai Punt Jove, de Tàrrega.

'Fuita' va ser estrenada a l'escenari de la Cate, ja que Taller de Teatre té la seu al Patronat de la Catequística, el passat 2 d'abril. Amb aquest espectacle el grup va canviar el registre respecte el seu muntatge anterior, basat en textos de Salvador Espriu, recuperant antics components i renovant l'elenc incorporant intèrprets de noves generacions. "Aquests premis rebuts a Tàrrega són molt importants per a nosaltres, explica el director Alfons Gumbau. És la primera vegada que ens presentem a un concurs, i ens han premiat el treball col·lectiu com a grup, però també el de dues persones, la Marta i en Txema, que, tot i que fa anys que fem coses junts, és el primer cop que actuen amb Taller de Teatre. Aquest era l'objectiu: incorporar gent nova, i treballar per consolidar el grup i el seu futur".

'Fuita' tracta de corrupció, d'estafes, de polítics, de delinqüents, de prostitució i de família. És a dir temes de "rabiosa" actualitat. Considerant que va ser escrita fa 22 anys, podríem afirmar que "Qualsevol similitud amb l'actualitat és pura... premonició". I tot això apareix a l'escenari en clau de comèdia, encara que l'humor serveix no per dissimular la realitat, sinó per a potenciar una amarga crítica sobre la política actual, blasmar la societat que ens ha tocat viure, i constatar que les aparences enganyen. En aquest cas fins al final, al qual l'espectador arriba després d'una sorpresa darrera l'altra.