El fotògraf i fotoperiodista de La Vanguardia, Pedro Madueño, ofereix aquest dimecres a les 19.30 hores una xerrada sobre la seva relació amb l'artista Antoni Pitxot, un vincle que es va allargar durant trenta anys. La xerrada es fa sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí de Figueres i l'accès és lliure tot i que cal reservar a la seu dels Amics dels Museus Dalí, a través del telèfon 972 67 75 20 o per correu electrònic a amics@fundaciodali.org.

L´acte, organitzat pels Amics dels Museus Dalí, compta amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí i la Galeria El Claustre que, fins al 7 de maig, presenta a la seva seu de la Rambla de Figueres la mostra 'Antoni Pitxot, presència i absència'.

Pedro Madueño, fotògraf de professió, ha tingut l´oportunitat de deixar testimoni gràfic d´alguns dels moments més destacats de la vida d´Antoni Pitxot al llarg dels últims trenta anys però, sobretot, ha compartit algunes experiències personals amb qui va ser el primer director del Teatre Museu per desig de Salvador Dalí.

Madueño va començar la seva trajectòria com a fotògraf amb quinze anys i ha desenvolupat la major part de la seva carrera al diari La Vanguardia. Amb la seva obra ha aconseguit set premis Foto Press, un Laus d´Or de fotografia, el Premi Godó de Fotoperiodisme, un Award of Excellence Society of Newspaper Design (SND) i el Vila Casas de fotografia.

Pedro Madueño ha explorat tots els gèneres de la fotografia, des del reportatge fins al retrat. Una de les seves imatges més conegudes és la que apareix a la portada de La Vanguardia totes les jornades electorals. La iniciativa es remunta a 1984, quan va proposar als candidats a la presidència de la Generalitat que acceptessin, per primera vegada, fotografiar-se junts. La imatge s´ha anat repetint des de llavors en convocatòries autonòmiques i municipals.

És autor de la imatge oficial del Príncep d´Astúries entre els anys 2002 i 2010 i també va signar la foto oficial del President de la Generalitat, Artur Mas. En els últims tres anys de vida de Salvador Dalí es va convertir en l´únic fotògraf que va tenir accés al pintor.

Ha estat professor associat de l´Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment imparteix classes de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona.