El Festival Internacional Castell de Peralada acull, aquest estiu, la segona edició del Campus Peralada, un programa educatiu destinat a joves amb vocació i sensibilitat artística. Aquest divendres s'ha presentat al Teatre Municipal de Girona en un acte presidit per Pere Vila, president de la Diputació de Girona i Marta Madrenas, alcaldessa de Girona. Tampoc ha faltat Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada i Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada. El programa d´aquest estiu està composat per 9 jornades i s´ha incorporat l´experta col·laboració de professionals del món de la música i la dansa, com la d´ Abigail Prat per les propostes musicals i Explica Dansa/Beatriu Daniel i Toni Jodar, per les de dansa. Els participants són seleccionats des dels centres de formació on imparteixen els seus estudis. En aquesta edició, està previst que el Campus aculli uns 220 participants, procedents de 25 escoles i institucions de Peralada, Figueres, Palafrugell, Girona, Celrà, Blanes i Barcelona.

El Campus Peralada té l´objectiu apropar-los a aquests joves la cultura i a l´art a través d´una programació de música i dansa confeccionada pel mateix Festival. Dirigit a un públic de proximitat, s´ofereix als joves participants una plataforma pedagògica que permet adquirir nous coneixements a través de xerrades i col·loquis combinats amb diferents processos artístics com poden ser assajos, classes de dansa o espectacles, associats a les disciplines que estan cursant en els seus centres de formació i que en molts casos, comptaran amb la participació directa d´artistes de primer nivell internacional.

Aquesta iniciativa educadora i pedagògica va néixer la passada edició coincidint amb el 30 aniversari d´aquest esdeveniment musical. Després d´una primera edició embrionària, per aquest 2017 el Festival ha dissenyat un programa educatiu amb més jornades, més participants i amb més continguts.

Durant la presentació del Campus, el Festival també ha presentat altres activitats previstes a la ciutat de Girona. Per un costat, ha anunciat un recital d´òpera al Teatre Municipal de Girona a celebrar el 21 de maig. El recital, organitzat pel Festival castell de Peralada i l´Ajuntament de Girona, anirà a càrrec de la mezzosoprano gironina i artista resident del Festival 2017, Gemma Coma-Alabert i comptarà amb la participació de la soprano Maribel Ortega i amb Marta Pujol, al piano. Les entrades gratuïtes es podran recollir a les taquilles del Teatre Municipal de Girona (de dimarts a divendres de 13h a 17h), a les taquilles de l´Auditori de Girona (de dimarts a divendres de 12h a 14h) o a les taquilles del teatre una hora abans del concert. Gemma Coma-Alabert cantarà el rol de Suzuki a la nova producció operística del Festival, Madama Butterfly (7 i 9 d´agost).