Ja fa deu anys que el fotògraf empordanès Quim Giró va triar Empuriabrava com a lloc de residència. Des del principi va quedar sorprès de com resultava d´agradable fer vida allà, del tarannà de la gent, explica l´artista que ha volgut retre homenatge a la societat que l´envolta, aquells que hi viuen o treballen amb un llibre, Living & Working in Empuriabrava, de retrats, coincidint amb els 50 anys de la marina residencial.

Ha estat un projecte personal que va néixer a les xarxes socials, allà va bolcar les primeres fotografies d´aquelles persones que són ja un clàssic a Empúriabrava, les que hi porten vivint 30 o 40 anys allà, però a poc a poc la iniciativa es va flexibilitzar" i va començar a fotografiar tot tipus de gent, tant se val si fa cinc o deu anys, tot són persones que han vist créixer i evolucionar Empuriabrava, que se l´estimen, de diferents nacionalitats, edats i amb feines diverses, remarca. Tal com diu la periodista Lídia Campsolinas al pròleg del llibre, "els empuriabravencs i empuriabravenques s´han atrevit a obrir-hi els seus cors" i expliquen amb una breu frase el què més els agrada d´Empuriabrava.

Són 190 retrats en blanc i negre, "retrats humans", diu Giró, senzillament per transmetre el que cada persona sent i pensa, a través d´una mirada còmplice, un gest amable o un somriure. Hi han retrats individuals, en parella, en família, "tot i així seria impossible retratar tote les persones que viuen o treballen allà", però sí que és una mostra significativa de com Empuriabrava ha crescut i evolucionat, del seu passat, present i futur. El que va néixer i es va coure lentament a Facebook i Instagram és ara un llibre, al qual l´ajuntament de Castelló d´Empúries hi ha donat suport. Es presenta aquest diumenge a les 11.30 hores al Club Nàutic d´Empuriabrava.

La trajectòria de Quim Giró es caracteriza per un interés de mostrar el seu entorn amb sensibilitat i personalitat. Un dels seus darrers treballs fotogràfics va ser Batecs visuals (2007) en el què es van veure detalls de Castelló d´Empúries , Empuriabrava i dels Aiguamolls de l´Empordà.

El seu peculiar punt de vista l´havia traslladat anteriorment al llibre l´Empordà íntim (2005) i ara amb aquest aniversari, els 50 anys d´Empuriabrava, torna a fer la gent, protagonista del seu treball, per mostrar com una urbanització que era només un lloc per a passar-hi quinze dies de vacances és des de fa anys el lloc que molta gent ha triat per fer-hi arrels.