Brau Edicions és, sens dubte, l'editorial degana de la comarca. Per aquest Sant Jordi, arriba carregada de novetats dins tots els gèneres literaris.

Elements de la casa tradicional de Ramon Ripoll

Entendre la casa tradicional catalana més enllà del seu vessant funcional com un espai que ajuda les persones que l´habiten a millorar, progressar i viure en benestar. Aquesta mirada humanista vertebra 'Elements de la casa tradicional' de l´arquitecte i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya, Ramon Ripoll Masferrer. Publicat dins la magnífica col·lecció «Eines i feines», el llibre ajuda a fer una lectura aprofundida d´aquests habitatges, més enllà dels seus valors arquitectònics i el seu vincle indestriable amb la terra de la qual, a més, es nodreix.

Via Fora! de Mariona Masferrer

Autora de les novel·les 'El fil d´Ariadna', 'El cosí de Cuba', 'Màxima', 'A punt de neu', 'Cartes a destemps' i 'Origen Tambakund'a, Mariona Masferrer (Barcelona, 1953) ara s´endinsa en el passat català fent un salt al segle XIV, temps de les lluites dels remences per abolir els mals usos. 'Via Fora! Joan Pagès, síndic remença, 1431-1502' és la història d´amor d´en Joan Pagès, un home inscrit en el llibre del sindicat i implicat en la lluita. En la joventut el va guiar la passió, i en la maduresa, la reflexió, però sempre des d´un principi de justícia i de dignitat que mai el va abandonar, malgrat reconèixer que algunes coses no eren exactament com ell les havia imaginat.

Fauna i Flora dels Pirineus de David Guixé i Toni Llobet

Aquesta guia d´observació de la flora i la fauna dels Pirineus està pensada per a tots els públics. És una obra rigorosa, divulgativa, pràctica i assequible. Il·lustrada amb més de 900 espècies, des de les més comunes fins a les més singulars. Un bon regal.

Artemísia de Maria Àngels Anglada

Aquesta història d´amor a l´illa grega de Mitilene entre un violinista català i una jove atenesa torna a reeditar-se amb una edició preciosa que inclou una introducció de l´hel·lenista Eusebi Ayensa. Una oportunitat fantàstica per acostar-se a l´obra d´Anglada, sempre vigent.

Auca de mi mateix de Carles Fages de Climent

El filòleg i poeta figuerenc Jordi Pla, bon coneixedor de l´obra de Carles Fages de Climent, ha tingut cura d´aquesta exquisida crònica poètica sobre l´experiència vital d´un dels escriptors i poetes empordanesos més reconeguts del segle XX.

Les libèl·lules de Catalunya del Grup d'Estudi dels Odonats de Catalunya

Fruit de deu anys de treball de camp, aquest llibre és un recull exhaustiu de la informació existent sobre les libèl·lules de Catalunya. Conté una introducció a la biologia del grup i setanta fitxes de les espècies catalogades. És, sens dubte, un important recurs de recerca.

No anem sobrats de bona gent de Pere Maruny

Una jove punk de passat radical, reconvertida en mare de família, s´enfronta a un sistema corrupte quan veu el seu company amenaçat des de les clavegueres de l´Estat. Situada a la Catalunya actual, fa una immersió als soterranis del poder i a aquells que s´hi enfronten.