Quin seran els llibres més venuts per Sant Jordi?

Xavier Bosch i Carles Capdevila són els més venuts en català la darrera setmana

20.04.2017 | 13:03
Quin seran els llibres més venuts per Sant Jordi?

Els més venuts

 • Ficció en català 
  Nosaltres dos - Xavier Bosch
  Quan arriba la penombra - Jaume Cabré
  Rosa de Cendra - Pilar Rahola
 • No ficció en català
  La vida que aprenc - Carles Capdevila 
  La gran teranyina - Roger Vinton
  Taula i barra - Quim Monzó
 • Ficció en castellà
  Patria - Fernando Aramburu
  El monarca de las sombras - Javier Cercas
  Tierra de Campos - David Trueba
 • No ficció en castellà
  50 palos - Pau Donés
  El libro de Gloria Fuertes
  Hijos del Nilo - Xavier Aldekoa
 • Infantil i juvenil
  OLa llegenda de Sant Jordi - Emma Martínez. 
  La máscara del troll - elRubius

Pocs canvis en el rànquing dels llibres més venuts a una setmana de Sant Jordi. Segons les darrers dades del Gremi de Llibreters (corresponents a la setmana del 10 al 16 d´abril) la ficció en català segueix dominada per les novetats de Xavier Bosch, Jaume Cabré i Pilar Rahola. La diferència respecte la setmana anterior és que ´Nosaltres dos´ (Columna), de Bosch, desplaça ´Quan arriba la penombra´ (Proa), de Cabré, al primer lloc del rànquing. En no ficció, Carles Capdevila es manté en la primera posició, ´La gran teranyina´ (Periscopi) de Roger Vinton puja a la segona i ´Taula i barra´ (Libros de La Vanguardia), de Quim Monzó, s´incorpora a aquest podi provisional. En castellà, Fernando Aramburu segueix encapçalant una setmana més les vendes amb ´Patria´ (Tusquets), mentre els ´50 palos´ (Planeta) de Pau Donés passen a liderar les vendes de no ficció.

A pocs dies de la diada de Sant Jordi, i segons les dades de LibriData obtingudes de 153 llibreries catalanes, la ficció en llengua catalana segueix liderada per la tríada Bosch, Cabré, Rahola. Això sí, la darrera novel·la de Xavier Bosch, ´Algú com tu´, puja una posició respecte la setmana anterior i se situa en el primer lloc, desplaçant Jaume Cabré a la segona posició.

En l´apartat de vendes de gèneres de no ficció trobem novament el recull d´articles de Carles Capdevila escrits per al diari ´Ara´, ´La vida que aprenc´, publicat ara fa poc més de tres setmanes. El segueix ´La gran teranyina´, de Roger Vinton (pseudònim sota el qual s´amaga l´autor), que manté una trajectòria ascendent. I en tercer lloc es col·la el llibre de recull d´articles de temes gastronòmics de Quim Monzó a ´La Vanguardia, ´Taula i barra´. Sorprenentment, desapareix del rànquing dels deu més venuts ´La República possible´, d´Antonio Baños, que fa quinze dies figurava en la segona posició.

En castellà, la novel·la més venuda segueix portant la signatura de l´escriptor basc Fernando Aramburu, amb ´Patria´ (Tusquets). Gairebé vuit mesos després de la seva publicació, l´obra continua liderant el rànquing per davant de novetats editorials i altres noms de prestigi com Javier Cercas i ´El monarca de las sombras´ (Random House) -que puja de la cinquena a la segona posició- o David Trueba, que amb ´Tierra de campos´ (Anagrama) es col·la al tercer lloc.

I en no ficció, es produeix un lleuger desplaçament del llibre més venut fa dues setmanes, ´Hijos del Nilo´ (Península) del periodista Xavier Aldekoa (ara tercer), en benefici de Pau Donés i les seves reflexions vitals de ´50 palos´ (Planeta). ´El libro de Gloria fuertes´ (Blackie Books) segueix sent el segon títol de no ficció en castellà més venut.

Quant a la literatura infantil i juvenil, el llibre en català amb més vendes de l´última setmana torna a ser ´La llegenda de Sant Jordi´ (Estrella Polar), d´Emma Martínez. El mateix passa en castellà, amb la primera posició per al còmic ´La màscara del troll´ (Temas de hoy), del ´youtuber´ elRubius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema