La Biblioteca municipal Carles Bosch de la Trinxeria, ha viscut una jornada especial entre amics i usuaris del centre per celebrar que l’1 d’abril de 1992 obria les seves portes al públic al segon pis d’un edifici centenari del poble, on ha mantingut la seva activitat durant 25 anys. Més de dues dècades fent gaudir del lleure i de la cultura a la població, explicava la bibliotecària Mercè Crespo. La jornada va comptar amb un públic nombrós, que va assistir als actes programats: una discojuganera, per als més petits, la inauguració d’una exposició i un tast de vins. “Va ser un acte amè i distès, una festa entre amics per bufar les espelmes del 25è aniversari”. Entre els assistents hi va haver l’alcaldessa Sònia Martínez, que no es va voler perdre una celebració “molt important per a la vida cultural de la nostra vila”.

Mercè Crespo va fer balanç de la seva experiència com a responsable d’aquest equipament cultural, des de la seva obertura: “El que em queda és haver descobert que la comunicació no verbal és molt rica, les biblioteques són temples del silenci, i al llarg de tots aquests anys hi hauria moltíssimes anècdotes per explicar”, fruit de la llarga llista de visites escolars i tallers de contes que s’han realitzat, comentava.

Préstecs, hores del conte, visites escolars, cursos, tallers, xerrades, exposicions, presentacions de llibres, maridatges diversos, bibliopiscina, en total 2.673 activitats en 25 anys que han atret 191.867 visitants, dels quals 138.145 han estat infants i 53.722 adults. En aquest moment, els prestatges de la biblioteca acumulen més de 17.000 títols i “ja no podem créixer més, per problemes d’espai”.

La biblioteca manté una activitat intensa, per això l’exposició d’aniversari, ha estat efímera. Sota el títol La cultura té color, es va reunir obra de diferents artistes locals: Jaume Mach, Dolors Caballero, Glòria Tusell, Anna María García i Dolors García, Francisca Naranjo, Francina Verdaguer, Rosita Verdaguer, Carles Gorris, Raquel Martin, Isabel Llobet i Enric Puigsegur. A continuació el públic va poder gaudir d’un tast de vins a càrrec de Raquel Sibecas sommelier d’Empordàlia, maridat amb la lectura de textos de Carles Bosch de la Trinxeria, amb Laura Espinosa i Jaume Ricart. Les properes activitats a la biblioteca seran un taller de manualitats el dia 12 i el dia 26 l’hora del conte.