El projecte de rehabilitació de l'Alfolí de la Sal s'ha completat i el dia 15 d'abril es farà una jornada de portes obertes per tal de donar a conèixer el resultat d'aquesta actuació. Els detalls d'aquesta jornada es van donar en una reunió del Consell Assessor de Cultura i Patrimoni que es va fer dissabte al mateix Alfolí.

Es podrà visitar tot l'edifici i estan previstes diverses actuacions musicals durant la jornada. També es podrà veure una exposició de la història de l'Alfolí de la Sal. "Crec que els escalencs s'enduran una sorpresa agradable, perquè s'ha aconseguit una rehabilitació d'un espai absolutament magnífic", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

Un cop acabades les obres de rehabilitació de l'edifici, ara caldrà licitar en breu la museïtzació de la primera planta, que s'ha de convertir en un espai cultural en què es podrà fer un recorregut per la història del municipi des de diferents àmbits. Així, hi tindran cabuda aspectes com el patrimoni natural o l'evolució de la població des dels primers pobladors al pas de grecs i romans o el naixement de l'Escala actual, entre d'altres.

L'objectiu és que la inauguració formal de l'edifici es faci el mes de setembre, un cop completada aquesta museïtzació.

A la planta baixa de l'Alfolí de la Sal, a part d'una sala per a concerts i altres activitats i una altra per a exposicions, per Setmana Santa també s'hi obrirà un nou punt d'informació turística.

L'edifici, a més tindrà espai a la tercera planta per a l'arxiu històric i el fons fotogràfic municipal.