El març és eminentment un mes poètic. Tot coincidint amb l´arribada de la primavera, molts pobles fan actes vinculats amb la poesia. A Roses han gestat tota una programació, encetada dissabte passat amb la inauguració d´una exposició de Joan Brossa i que seguirà, aquest divendres a les 9 del vespre, amb un recital de Joan Margarit i el seu fill Carles Margarit. L´acte es fa al Teatre Municipal.

'Des d´on tornar a estimar' és un espectacle poeticomusical que té com a fil conductor els versos del darrer poemari de Margarit, premi Nacional de Literatura 2008 i amb més d´una trentena de poemaris publicats. Es tracta de mots que evoquen la infantesa, la vellesa, el mar i la Barcelona del poeta. Són versos plens d´una intel·ligència sentimental i bellesa abrupta que recita el mateix poeta i que són cantats amb un acompanyament musical jazzístic a càrrec del seu fill, en una combinació capaç de crear un ambient fantàstic. En acabar l´espectacle, es preveu que es faci una mena de micro obert per a tots aquells poetes que vulguin recitar.

En aquest video, produït per Roses Cultura, es pot veure al poeta recitant la seva obra.

El Març Poètic seguirà tot aques mes de març. Entre els actes que s´organitzen hi ha una Hora del conte per a nens a partir de 2 anys, el 18 de març, i un taller de poesia per a infants, el dissabte 25. Tots dos actes es fan a la biblioteca.