El cantant i ex Roxy Music Bryan Ferry actuarà la nit del 21 de juliol al Festival de Peralada i l´artista italià Franco Battiato ho farà l´endemà, el 22 de juliol. Ambdós consagrats artistes integraran la programació de l´Estiu Musical.

Bryan Ferry és una de les icones del rock que continua enlluernant al públic amb la seva veu elegant i seductora. Ferry fou el cantant de la formació pop Roxy Music, uns dels grups més eclèctics i innovadors de la història de la música, autors de cançons que s´han convertit en imprescindibles com More Than This, Virgina Plain o Avalon. Aquest prolífic compositor de brillant trajectòria en solitari i influencer de més d´una generació amb la seva estètica dandy, s´ha atrevit amb tot al llarg de la seva carrera; ha posat veu als estàndards de la Great American Songbook i del jazz, ha versionat els clàssics de Bob Dylan, ha col·laborat amb els productors de música electrònica Dj Hell o Todd Terje, i ha recreat les seves pròpies composicions, des de Roxy Music fins al disc 'Olympia' (2010), a l´estil del jazz dels anys 20 amb el seu treball 'The Jazz Age' publicat al 2012 amb The Bryan Ferry Orchestra. A Peralada, l´artista britànic farà un repàs als èxits de la seva dilatada carrera on no faltaran temes com 'Slave To Love', 'Don´t Stop The Dance' o 'Let´s Stick Together'.

La nit del 22 de juliol, el protagonista serà Franco Battiato. Aquest cantautor, músic, lletrista, compositor, cineasta, pintor, intel·lectual..., és sense dubte una de les personalitats més importants del panorama cultural italià i europeu. La seva música està en constant evolució, i és per això que la seva discografia recull treballs que van des de la música avantguardista i experimental, a la clàssica i l´ òpera, passant pel rock progressiu i el New Wave. Autor de hits tan coneguts com Voglio Vederti Danzare, Propiedad Prohibida, Bandiera Bianca o Centro Di Gravità Permanente, a Peralada farà gala de la seva eterna joventut i immens talent musical al costat d´un quartet de corda i piano.

Els noms de Ferry i Battiato se sumen al cartell de la 31ena edició del Festival de Peralada, que ja ha presentat el ballet de 'La Bella i la Bèstia' amb el Malandain Ballet Biarritz amb música en directe a càrrec de l´ Euskadiko Orkestra Sinfonikoa (28 de juliol), l´òpera 'Madama Butterfly' de Puccini amb direcció escènica de Joan Anton Rechi (7 i 9 d´agost), coproducció del Festival i la Deutsche Oper Am Rhein, i els recitals lírics protagonitzats per la soprano russa Julia Lezhneva (5 d´agost) i pel tenor nord-americà Gregory Kunde (6 d´agost).

Les entrades per aquests dos concerts es posen a la venda aquest dijous a la web www.festivalperalada.com. Els preus de les entrades van dels 40 als 125€.