Jaume Giró ha estat escollit per unanimitat com a nou president del consell de mecenatge de la Fundació Gran Teatre del Liceu. Giró substitueix Salvador Alemany, que ocupava aquest mateix càrrec des del setembre del 2015 quan va prendre el relleu de Josep Vilarasau. Alemany és en l´actualitat el president del Patronat del Liceu. Nascut el 1964 a Badalona, Jaume Giró és director general de la Fundació Bancària ´La Caixa´ i director general de comunicació de CriteriaCaixa S. A., i ja formava part del consell de mecenatge del Liceu en representació de la multinacional. L´objectiu de Giró passa per donar més pes a la representació privada i reforçar la captació de recursos privats al Liceu: el màxim fins ara han estat els 7,3 milions d´euros de la temporada 2005/06. La passada temporada 2015/2016 el mecenatge va arribar als 6 MEUR, tornant a nivells de 2008/2009 i consolidant la recuperació iniciada l´any 2014.

De fet, segons informa el Gran Teatre del Liceu, el període 2014-2016 s´ha tancat amb un increment del 20 %, trencant la tendència negativa que va tenir el mecenatge en el període 2005-2013. El mecenatge representa en l´actualitat un 14 % dels ingressos. La nova presidència coincideix amb la consideració del 20è aniversari de la reobertura del Liceu com a ´Esdeveniment d´Excepcional Interès Públic´, pel període 2016-2019, per part del govern de l´Estat. Aquest reconeixement permet una sèrie de beneficis fiscals, que poden arribar fins al 90% de desgravació de les aportacions. "Això proporcionarà a la Institució una oportunitat de canvi en el mecenatge amb uns beneficis fiscals que preveuen incentivar la inversió privada", han reconegut des del Gran Teatre del Liceu.

Pel que fa a l´organigrama del consell de mecenatge del Liceu, Luís Herrero es manté com a vicepresident en representació del Banc de Santander. Tant president com vicepresident formen part del Patronat del Gran Teatre del Liceu, juntament amb dos vocals addicionals de mecenatge que són Carlos López Blanco i Alfonso Rodés, en representació de Telefónica i Grup Havas, respectivament.