Ara fa set anys que l´artista Lluís Peñaranda va morir. Des d´aleshores, no s´havia pogut tornar a veure la seva obra enlloc. Això quedarà esmenat aquest divendres, a les 7 de la tarda, quan s´inauguri 'Flor de cotó', la primera exposició retrospectiva que se li dedica i que permetrà aproximar-nos, novament, al món màgic, irònic i misteriós que va saber crear Peñaranda. L´escenari triat és el Museu de l´Empordà de Figueres. A més, aquesta serà una exposició viatgera ja que el 4 de maig s'instal·larà al Museu de Granollers, municipi on Peñaranda va passar la seva infantesa i adolescència a banda de realitzar-hi les primeres exposicions. Allí hi restarà fins al 2 de juliol.

'Flor de cotó' està comissariada per l´artista Juliette Murphy, amb qui Peñaranda havia compartit projectes artístics, i la gestora cultural i escriptora Cristina Masanés. Aquesta darrera incideix en la gran coherència de l´obra de Peñaranda, un artista conceptual que havia estat capaç de construir un univers propi ple de poesia i lirisme. El fet que la seva vídua conservi encara l´estudi tal qual ell el va deixar ,així com el fet d´haver estat un artista extremadament ordenat i curós amb la seva producció, ha ajudat moltíssim a donar forma a aquesta retrospectiva.

D´altra banda, cal assenyalar que, durant la inauguració, l´artista Denys Blacker realitzarà una perfomance, 'Ull a ull'. A més, l´exposició disposarà també d´un catàleg que editarà el mateix Museu de Granollers, una eina que farà perviure la mostra més enllà de la seva exhibició. També, a Figueres, es faran activitats paral·leles durant les setmanes que duri la seva exhibició.