Joanjo Bosk publicarà nou disc aquest any 2017, i serà probablement a la tardor coincidint amb els seus deu anys de carrera en solitari. “Aquest 2017 farà 10 anys d’aventura sota el meu propi nom i crec que em dec a mi mateix fer un disc complet, un llarga durada, en dèiem” apunta l’artista.

A hores d’ara es troba immers en la composició de noves cançons. Tot apunta que serà un disc principalment acústic i que podrem qualificar de “cançó d’autor” en la línia dels seus anteriors treballs en solitari. Serà un disc complet amb, almenys, deu o dotze noves cançons on continuarà explorant les seves pròpies influències, properes al folk, al rock o a la cançó protesta llatinoamericana. En aquest nou treball, comptarà amb la participació del músic Lluís Costa a les guitarres i arranjaments, el produiran conjuntament i l’enregistraran als mateixos estudis Soundclub de Salt. “El repte és poder fer un disc que reculli tota la meva experiència i que sigui el que definitivament em defineixi artísticament”.

Desè treball

Cal recordar que els seus dos últims treballs han estat discs curts, de no més de 5 o 6 cançons, els EP’s Figueres-'Gernika' (2014) i 'Cançó per Elna' (2012), a aquests treballs cal sumar-hi el seu debut en solitari 'Después de todo' (2007), 'En el temple del vent' (2009) i com a treball a banda, però també destacable, el disc 'Cançons de la Cançó' (2008) amb Orquestra de Cambra. Aquest nou serà el seu desè treball, si el sumem a la resta de discos de la seva etapa més dura des de mitjans dels noranta amb Zulo i posteriorment amb Aspid.

A més, el cantant empordanès reprendrà la seva activitat després de prop de dos anys sense fer cap concert en solitari. Serà el 19 de març, en un concert de curta distància al mític Harlem Jazz Club de Barcelona dins del Festival de Cançó Barnasants. Aquesta actuació serà un retrobament amb la seva gent, on explicarà i presentarà també alguna cançó del nou disc. Precisament, al març del 2015, va enregistrar el seu Directe al Barnasants al Teatre de Bescanó, tot i que no preveu publicar-lo. Potser s’inclourà alguna d’aquestes cançons en directe com a bonus en el nou disc, però encara no està confirmat.

Tota aquesta experiència, sumada a la seva faceta rockera inicial, fan d’ell un artista amb molt bagatge, capaç de crear cançons i d’interpretar com pocs poden fer-ho. “Vull fer un disc coherent amb el que he estat fent fins ara, però de temàtica totalment lliure i personal, centrat, més que mai, en les cançons i en la meva pròpia veu” conclou.