Falta encara més de mig any, però Festival Castell de Peralada (Alt Empordà) ja ha començat a desvetllar cartell. L'organització ha donat a conèixer un dels plats forts de la 31à edició: el ballet 'La Bella i la Bèstia', interpretat pel Malandain Ballet Biarritz, arribarà per primer cop a Catalunya. L'Orquestra Simfònica d'Euskadi acompanyarà els passos compassats dels ballarins, interpretant en directe la música del compositor Piotr Ilitx Txaikovski que posa notes a aquest conte de fades. El ballet es podrà veure a l'Auditori del parc del Castell la nit del 28 de juliol del 2017. Preestrenada a l'Òpera Real de Versalles a finals de l'any passat, 'La Bella i la Bèstia' és la tercera col·laboració del Malandain Ballet Biarritz i l'Orquestra Simfònica d'Euskadi.

El Festival Castell de Peralada, un dels degans d'estiu a la Costa Brava, ha donat a conèixer un dels espectacles que formaran part de la 31a edició del certamen. El Malandain Ballet Biarritz, amb direcció artística de Thierry Malandain, i l'Orquestra Simfònica d'Euskadi interpretaran per primera vegada a Catalunya el ballet 'La Bella i la Bèstia'. La peça, amb música de Txaikovski, es podrà veure la nit del 28 de juliol a l'Auditori del Parc del Castell.

El coreògraf francès ja ha triomfat en diferents escenaris amb la seva particular lectura del conte de Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve (1740), popularitzat per la versió abreujada de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont (1756). Malandain elevarà per primer cop dins la nit de l'Alt Empordà la seva proposta de dansa, sobre la base de la partitura simfònica de Tkaikovski, que narra la història de la jove francesa i el príncep caigut en desgràcia.

Sobre l'escenari, els 22 ballarins del Malandain Ballet Biarritz. I des del fossat de l'Auditori, la vuitantena de músics de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, que interpretaran en directe les partitures. Amb 'La Bella i la Bèstia', preestrenada a l'Òpera Real de Versalles a finals del 2015, el ballet i l'orquestra porten a escena la seva tercera col·laboració, després de 'La Ventafocs' i de l'espectacle 'Magifique'.

Aparent senzillesa amb càrrega simbòlica

Segons subratlla l'organització del festival, "Malandain ha captivat el públic i la crítica amb aquest espectacle, que reuneix una posada en escena d'aparent senzillesa però amb un alt grau de simbolisme, un vestuari que combina classicisme i avantguarda, moviments virtuosos i de gran delicadesa". Una coreografia, subratlla el Festival de Peralada, per damunt de tot "suggerent, capaç de transportar l'espectador al món dels contes, de la fantasia, de la imaginació, on tot és possible i on l'amor pot sorgir entre una jove i bella noia i una bèstia aparentment ferotge i animal".

Com a novetat, en aquesta versió de Malandain, el coreògraf introdueix un nou protagonista a la història: l'artista. Aquest personatge, el seu alter ego damunt l'escenari, es divideix en cos i ànima (que interpreten dos ballarins). Ell és l'encarregat de guiar la història i els passos dels dos protagonistes fins al feliç desenllaç.

Les entrades per al ballet 'La Bella i la Bèstia' ja estan a la venda a la web del festival (www.festivalperalada.com). Els preus s'estenen entre els 35 i els 90 euros.