La junta directiva de l´Acadèmia del Cinema Català ha acordat atorgar el Premi Gaudí d´Honor-Miquel Porter 2017 a l´actor, director i gestor teatral Josep Maria Pou, que rebrà en la cerimònia de lliurament de la novena edició dels Premis Gaudí el 29 de gener a l´Auditori del Fórum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Pou ha agraït el premi, màxim guardó del cinema català, i ha explicat que l´accepta com "un reconeixement a la feina feta amb vocació, dedicació i afany, el mateix que fan cada dia tants i tants companys d´ofici". Recentment, Pou ha estrenat ´Oh, quina Joia!´ i ha acabat i pendent de presentar ´Abracadabra´. De Pablo Berger´ i ´Las leyes de la termodinámica´, de Mateo Gil. A més, actualment està rodant ´La Catedral del Mar´ per Antena 3 i en breu començarà el de ´Nit i dia´ de TV3.

La Junta directiva del l´Acadèmia del Cinema Català està formada per Isona Passola (Presidenta), Sergi López (Vicepresident), Elisa Plaza (Secretària), Maria Rosa Fusté (Tresorera) i Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura (Vocals).

Fins avui, han estat distingits amb el Premi Gaudí d´Honor-Miquel Porter Jaime Camino (2009), Josep Maria Forn (2010), Jordi Dauder (2011), Pere Portabella (2012), Montserrat Carulla (2013), Julieta Serrano (2014), Ventura Pons (2015) i Rosa Maria Sardà (2016).