L´Ajuntament de Figueres fa una crida a tothom que tingui tota mena de documentació, fotografies, correspondència o d´altres objectes relacionats amb la família Dalí, tant del pare notari Salvador Dalí Cusí, la mare Felipa Domènech, com dels fills, Anna Maria i Salvador, amb motiu de la redacció del projecte museogràfic de la casa natal de Dalí que està elaborant la historiadora de l´art i doctora en Humanitats, Mariona Seguranyes.

Tota la documentació i objectes es tindran en compte en el projecte museogràfic de la que va ésser la primera llar de la família Dalí, amb la voluntat de recuperar el context històric i artístic de la Figueres de principi del segle XX, així com la relació que va mantenir el geni empordanès amb Figueres i els personatges empordanesos. S´està treballant per recuperar l´esperit d´una època, amb la voluntat que tots els empordanesos hi puguin col·laborar i se´l sentin seu. Tothom que vulgui cedir material relacionat amb la família Dalí cal que s´adreci al correu electrònic casanatalsd@figueres.org.

L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, remarca la importància que té que ja s´estigui treballant en el projecte de museïtzació, "la voluntat del govern d´obrir la Casa Natal de Dalí és ferma i per això s´estan posant tots els esforços per tirar-ho endavant".

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, destaca la importància que té "recuperar part de la història de la ciutat i mostrar-la al públic. S´està recollint la memòria i el patrimoni d´una època i d´una figura molt important per a Figueres".