El Departament de Cultura ha acordat aquest divendres, 18 de novembre, crear el Consell assessor territorial de Cultura de Girona com a fòrum de trobada i debat amb el conseller de Cultura sobre l'estat del sector en aquesta demarcació. L'objectiu del Consell és establir un espai de trobada per tal que el conseller pugui conèixer de primera mà les opinions de professionals vinculats amb les diverses disciplines culturals i artístiques del territori.

Entre els membres que integren aquest nou òrgan hi ha la gestora cultural Maite Oliva, directora de la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres.

Els Consells, que es corresponen amb els àmbits dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, estan formats per un màxim de 15 persones, designades pel conseller de Cultura per a un període d'un any, que hi participen de forma voluntària. Els Consells es convoquen un màxim de dues vegades l'any i, a banda dels seus membres, hi poden participar puntualment altres persones que el conseller consideri convenients pels seus coneixements.

El de Girona és el quart Consell assessor territorial que posa en marxa el Departament de Cultura, després dels de Lleida i l'Alt Pirineu, de la Catalunya Central i de Tarragona. Amb aquests Consells, el Departament, que preveu crear-ne a cadascun dels territoris del país, vol conèixer les necessitats i fortaleses en tots els àmbits de creació i acostar al màxim l´acció del Govern arreu del territori.

A banda de Maite Oliva, els membres del Consell assessor territorial de Cultura de Girona, nomenats aquest 18 de novembre, són Anna Aguiló i Miquel, filòloga i professora, i directora de la Fundació Josep Pla de Palafrugell; Xevi Bové, coompositor visual i director del Festival Internacional de Màpping de Girona (FIMG); Bet Capdeferro, arquitecta i codirectora de l'estudi darquitectura bosch.capdeferro; Andreu Carulla, dissenyador; Àgata Losantos, editora, traductora i gestora cultural; Alguer Miquel, músic i cantant del grup Txarango; Marta Negre, doctora en Belles Arts, artista i professora, a més d'editora de la revista cultural El procés; Martí Peraferrer, actor, director teatral i director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG); Sílvia Planas, directora del Museu d'Història de Girona i del Museu d'Història dels Jueus de Girona; Oriol Ponsatí-Murlà, editor, professor universitari, escriptor i traductor; Erola Simon, directora de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya a Puigcerdà, i Pere Vila, guionista i director de cinema.