El director de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, Carles Coll, baixa les escales de l'escenari i s'apropa a la primera fila de la platea per saludar l'autor de la peça 'Himne a l'Empordà', el músic escalenc Lluís Albert, el qual, visiblement emocionat, confessa, en veu alta perquè les seves paraules arribin bé a tot el públic d'El Jardí, que escoltar interpretar la seva composició li allarga la vida.

L'Himne a l'Empordà és la peça que tanca el programa del concert (s'ha celebrat aquest diumenge, 13 de novembre, al Teatre Municipal El Jardí de Figueres), un concert titulat 'De Vivaldi a Mozart' i que ha reunit al mateix escenari l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE); el Cor Quermançó, de Castelló d'Empúries; el Cor Carreras i Dagas, de la Bisbal d'Empordà, i la Coral Polifònica de Figueres. En el moment de la seva interpretació, el director de l'OCE ha demanat mantenir els llums encesos a tot el recinte teatral per tal que el públic pugui seguir la lletra, reproduïda a l'anvers del programa de mà.

El músic nonagenari comparteix amb els assistents al concert un consell que li va donar Caterina Albert, la seva tia, a la qual ell es refereix amb el conegut pseudònim, Víctor Català: "Tu sempre sigues sincer i no escriguis si no tens res a dir". Els aplaudiments són sonors. Alhora, agraeix a Carles Coll que hagi fet popular l'himne.

L'Himne a l'Empordà ha delectat l'auditori després d'un recital sublim, amb peces d'Antonio Vivaldi, J.S. Bach, W.A. Mozart, Carreras i Dagas i Xavier Montsalvatge. És d'agrair el detall de la traducció, un a un, dels sis 'nocturns mozarians', per la bellesa del missatge sonor.

Els músics de l'orquestra i els cantants de les corals han obsequiat el públic d'El Jardí amb un final colosal, un regal sorpresa que ha posat la pell de gallina més d'un i més d'una: la sardana 'L'Empordà', musicada per Enric Morera i amb lletra de Joan Maragall.