Tot i que pot semblar una adaptació més de l´obra de Llull, la proposta que Anna Obiols i Subi ens presenten en format d´àlbum il·lustrat és una novetat destacable per diversos motius. Tots coneixem la història més popular de Llull per a infants, on l'univers dels animals projecta el món dels homes. Els animals protagonistes reprodueixen simbòlicament el comportament humà, i les ambicions humanes per aconseguir allò que es vol a vegades justifiquen tots els mitjans.

Justament perquè la història és coneguda, i també l´atemporalitat del seu missatge, el repte és aportar alguna cosa més. Un dels grans encerts de l'obra és la força de les imatges, que, en certs moments, expandeixen clarament el significat de les paraules. Les imatges a tota plana amb els colors vius que destaquen sobre fons amb textura de paper d´estrassa, les perspectives diverses i tan adients en funció del que s´està narrant, les proporcions entre els personatges i la intensitat de les mirades ens enlluernen amb la sensació d´una obra ben feta.

En general, estem davant d´un llibre amb temes de rerefons complexos que, lluny de didactismes, es presenten en el marc d´una obra cohesionada. Això passa, en gran part, gràcies a la tasca d´Anna Obiols, que aconsegueix adaptar el text amb un ritme àgil, un lèxic precís i una bona síntesi de la trama. Potser en algun moment hi ha algun passatge que demanaria una mica més d´ampliació, però de ben segur que la proposta tindrà una molt bona rebuda entre els lectors.