El grups de Barcelona Chet i Paper de Plàstic, juntament amb els figuerencs Lakaste, són els tres grups classificats per a la final de la XVI edició del concurs de maquetes Sona9, que se celebrarà el dimarts 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona. El guanyador es farà públic en directe al final de la mateixa gala, després les actuacions dels tres grups i de la deliberació del jurat. Un total de 102 propostes s´han presentat al concurs d´enguany i han hagut de superar diverses proves eliminatòries fins arribar a la darrera fase. El guanyador del Sona 9 obté entre altres premis la gravació i edició d´un disc, una campanya de promoció i publicitat i una gira de cinc concerts promocionals.

Els guanyadors del Sona9 2016 es faran públics en directe al final de la gala del proper 15 de novembre a la Sala Apolo. Com sempre, hi haurà premis per tothom. El segon classificat rebrà el Premi Joventut, consistent en la gravació i edició digital d´un EP de quatre cançons, una petita gira de tres concerts, una campanya de difusió als mitjans del concurs i una actuació al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

També el tercer classificat a la final (Premi Èxit) tindrà accés a 1.200 euros en material musical, més una actuació amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid en el marc del Cicle de Concerts Sona9.

El jurat del concurs Sona 9 va decidir dilluns quins dels cinc grups que havien arribat a la fase final del concurs s´enfrontarien en la gran final. El grup manresà de rumba-fusió Fugitiu i el soft-rock dels Rúpits (Gironella) van ser els dos grups finalment descartats pel jurat, que ha escollit els figuerencs Lakaste (pop), i els barcelonints Chet (pop-folk) i Paper de plàstic (pop-rock).

La decisió s´ha pres en base a la darrera prova que han hagut de realitzar els cinc grups. Aquesta ha consistit en la gravació d´una cançó pròpia als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui, amb la supervisió tècnica i la producció de Tomàs Robisco i Joan Pau Chaves, teclista d'Els Pets. Després d'aquesta prova els grups van passar pels estudis d'iCat.cat per oferir un concert en format acústic i al programa ´Enderrock TV´ d´El Punt Avui Televisió.