El projecte Llegir el Teatre, promogut pel Servei de Biblioteques i el Teatre Nacional de Catalunya amb la col·laboració d´Arola Edicions, arranca aquest dijous a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, amb la primera de les lectures proposades, 'El coratge de matar', de Lars Norén. La sessió tindrà lloc a les 19 hores.

L´objectiu de Llegir el Teatre, en el qual participen una setantena de biblioteques de tot Catalunya, entre elles les de Figueres, l'Escala i Castelló d'Empúries, és potenciar el vincle dels lectors amb els textos dramatúrgics. El sistema sempre és el mateix. Els lectors, amb el text prèviament llegit, es troben a la biblioteca per comentar-lo en companyia d´una persona vinculada al món teatral que actua de conductora i dinamitzadora de l´activitat.

Les sessions de debat entre lectors tindran lloc durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres, descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges. La Biblioteca de Roses proveeix els exemplars dels textos als membres dels clubs i facilita una selecció bibliogràfica dedicada a l'art teatral i la literatura dramàtica dels últims anys.