La Generalitat, en col·laboració amb el Gremi de Llibreters i el Gremi d´Editors de Catalunya, impulsa la campanya ´Fas 6 anys. Tria un llibre´. L´objectiu que es persegueix és fomentar els hàbits de lectura entre els infants i donar valor al llibre. La iniciativa consisteix en una targeta valorada en 13 euros que arriba a casa dels nens, que fan o han fet 6 anys, amb el qual aniran a canviar-ho a una de les 180 llibreries de tota Catalunya que hi participen. Com part del pla per fomentar l´hàbit de la lectura, el Conseller de Cultura, ha anunciat que la Generalitat recupera el pressupost per a la construcció de noves biblioteques, a més de la partida per a la compra de nous llibres.

La campanya comprendrà tots els nens que facin 6 anys d´ara en endavant, però tots aquells que els hagin complert durant el 2016 també podran aprofitar-se de la iniciativa i tindran com a màxim fins al 30 de novembre. D´aquesta manera 83.314 nens de tot Catalunya rebran la targeta el dia del seu aniversari i acompanyats d´un adult aniran a una Llibreria associada al Gremi de Llibreries de Catalunya, on triaran un llibre que si supera els 13 euros l´adult pagarà la diferencia.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha subratllat que es tracta d´una iniciativa pensada per als infants però també pretén impulsar la feina del llibreter com a prescriptor de lectures que ajudarà el nen a triar i li donarà recomanacions. Entre altres coses, la campanya persegueix l´objectiu que els més petits descobreixin les llibreries amb un adult, que comencin a crear la seva pròpia biblioteca i reforçar la venda de llibres infantils.

´Fas 6 anys. Tria un llibre´ acompanya un seguit d´actuacions que du a terme el Departament de Cultura per impulsar la lectura entre el ciutadans, per tal de crear una "societat que es vol culta" destaca Santi Vila. Una de les mesures impulsades pel Conseller de Cultura, i anunciada aquest dimecres, ha sigut la recuperació de pressupost de 3 milions d´euros dedicat a la construcció de noves biblioteques a través de el Pla únic d´Obres i Serveis (PUOSC). Així mateix, el mes vinent es crearà un "segell de qualitat que identifiqui les llibreries de qualitat com a centre rellevant d´activitat cultural".