Figueres

Meli presenta el llibre fotogràfic sobre el megalitisme empordanès

El públic ha omplert a vessar la sala d'exposicions del Consell Comarcal

19.10.2016 | 08:33
Meli amb Sònia Martínez, Francesc Cruanyes i Santi Coll.

El fotògraf Jordi Casals, Meli (Figueres, 1961), ha tret a la llum el llibre 'Paisatge megalític de l'Alt Empordà' amb espectaculars imatges de quasi tots els dòlmens, menhirs i monuments megalítics que hi ha a la comarca i els seus respectius paisatges. L'obra ha estat presentada, aquest dimarts, a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, on hi ha exposada una selecció d'imatges a la seva sala oberta de la planta baixa.

La presentació, que ha omplert a vessar la sala, ha anat a càrrec dels periodistes Santi Coll i Francesc Cruanyes, autors respectivament del pròleg i el text principal del llibre. La consellera de Cultura i alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez, considera que "estem davant d'un treball impagable que remarca el patrimoni de la comarca". L'autor, Jordi Casals, fill del fotògraf Melitó Casals, va iniciar aquest treball el 2011 després de rebre un encàrrec de l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes per a fotografiar el menhir de la Murtra. Des d'aleshores ha estat un no parar a la recerca dels monuments megalítics.

L'acte ha comptat amb la presència de tots els consellers comarcals, amb el seu president, Ferran Roquer, al capdavant. També hi havia representants de nombroses entitats de referència a la comarca, com el Centre Excursionista Empordanès, l'Institut d'Estudis Empordanesos i Via Pirena.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema