Roses

Editen un tríptic sobre l'església parroquial de Santa Maria

L'Ajuntament repartirà 4.000 exemplars per difondre les característiques de l'edifici i les seves etapes històriques

06.10.2016 | 14:34
Presentació del fulletó

L´Ajuntament de Roses ha editat un tríptic informatiu dedicat a l´església de Santa Maria de Roses, datada del segle XVIII. El fulletó detalla i descriu els diferents elements arquitectònics, escultòrics i ornamentals de l´edifici, així com les circumstàncies que portaren a la seva construcció i les etapes viscudes.

La construcció de l´església de Santa Maria de Roses es va iniciar el mes de juny de 1792, per tal de solucionar la situació que es venia produint des de l´expulsió dels rosincs fora muralles l´any 1640, per part de les autoritats militars. Aquest fet produïa que els veïns haguessin d´entrar al recinte, a desgrat dels militars, cada cop que havien d´anar a la parròquia de la Ciutadella.

El 1794, a més, els militars prohibiren enterrar ningú més a l´antic cementiri i es van començar a inhumar les restes mortals al costat de l´església en construcció. El culte a la nova església, inacabada aleshores, va començar el 2 d´octubre de 1796. La primera fase, l´anomenada obra vella, no es va acabar fins l´any 1853 a causa de les dificultats econòmiques, mentre que la segona fase, es va realitzar entre 1853 i 1864, construint-se en aquest moment les naus del pis superior i la façana monumental vuitcentista. Posteriorment, ha viscut dos períodes de remodelació i reformes (1957-1960 i 1974-1995).

Donar a conèixer les circumstàncies que envoltaren la construcció d´aquest edifici del patrimoni rosinc, així com les els diferents usos i etapes històriques viscudes, és l´objectiu del tríptic editat ara per l´Ajuntament de Roses. El nou fulletó informa dels diferents elements arquitectònics (façana, naus, sagristia, cimbori...) que integren el temple i les seves característiques, dels altars, imatges, vitralls i elements que hom pot trobar, tot amb un plànol central per facilitar la visita i la identificació dels diferents elements.

L´Àrea de Turisme de l´Ajuntament de Roses ha editat un total de 4.000 exemplars, en català, castellà, francès i anglès, que poden trobar-se tant a l´Oficina de Turisme, com a la pròpia església.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema