Castelló d´Empúries acull, aquest cap de setmana, la novena Ruta de l´Art, amb la participació d´un centenar d´artistes que exposaran a disset espais i amb novetats, aquest any, com la presència del Brasil com a país convidat, que aportarà a aquesta celebració una mica dels seus colors, les seves llums, la seva música i els seus sabors. Una desena d´artistes participen en la Ruta i hi aportaran la seva màgia, a través d´un art contemporani viu i intens, a l´espai del local parroquial. La Ruta s´inaugura aquest divendres a la Farinera, on tindrà lloc l´obertura i presentació amb la presència del cònsol general del Brasil, Gustavo Rocha.

Una Ruta en creixement

La Ruta de l´Art vol créixer cada any. L´alcalde, Salvi Güell, ha recalcat com aquest esdeveniment "serveix per oferir activitats fora de la temporada forta d´estiu. Aquest tipus d´activitats, en col·laboració pública i privada ens interessen molt com a municipi i les volem potenciar". Aquest esdeveniment s´ha anat obrint pas a diferents iniciatives, tot ampliant l´oferta d´activitats culturals amb propostes "com les visites guiades, els concursos per a nens i adults, música en viu, i una mostra gastronòmica que enguany oferirà el país convidat, Brasil", ha explicat la comissària de la Ruta i ànima del projecte, l´artista Anna Maria Constanseu.

Una altra de les novetats d´enguany és que la Ruta s´ha aliat amb galeries d´art, que hi participaran amb uns vuit artistes. La galeria Arcada de Blanes serà la convidada d´aquesta edició, a la Capella del Convent Santa Clara. També aquest any es dóna continuïtat al conveni amb la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que col·labora amb una representació d´art emergent amb una selecció d´artistes que han finalitzat els seus estudis, que es podrà veure l´exposició al Claustre Convent Santa Clara.

Tenint en compte que el públic potencial de la Ruta és familiar, es continua oferint una visita ­guiada, la RuTada. Serà aquest diumenge a les 12 a càrrec de Pol Andreu. També es prepara la segona edició del concurs de dibuix RuTakids, pensat per a nens i nenes de 6 a 15 anys, amb l´objectiu que puguin desenvolupar la seva creativitat durant la Ruta. Per promocionar l´esdeveniment a les xarxes, també s´organitza de nou el concurs d´Instagram.

Finalment, i per seguir engrescant tots els públics, a l´espai de la Sala Municipal, on s´ubica el Mercat d´Art, s´oferirà el nou espai ruTast, on es podrà assaborir enguany la gastronomia del Brasil. L´art i la gastronomia es maridaran amb la música de jazz de Yesterday Band i de la varietat musical del Dj. Llamp.

La presentació de la Ruta, dijous passat a la Basílica de Castelló, va servir per presentar la imatge del cartell de la Ruta que ha estat cedida per l´artista Ricard Ansón.