La vídua del pintor figuerenc Ramon Reig fa donació, aquest dissabte a les 6 de la tarda, d´una aquarel·la al Museu Municipal de Tossa de Mar. L´acte anirà acompanyat de la conferència 'Ramon Reig a Tossa de Mar. L´encís mariner que captivà de ple el pintor' a càrrec de la doctora en art i néta de l´artista, Blanca Sala Reig.

La donació es vincula amb una exposició sobre Reig que s´hi va fer el 2013 i amb l´interès que sentí l´artista pel paisatge de Tossa on passà els estius durant més d´una dècada. Enamorat de les cales i dels carrers tossencs, va adquirir una caseta al mig del poble, en el decurs dels anys vint, per a pintar in situ el seu paisatge a l´aquarel·la.

A Tossa de Mar, el pintor es va relacionar amb els artistes Francesc Serra, Emili Bosch-Roger, Frederic Lloveras, Rafael Benet, entre altres. Reig participava en les conegudes tertulies del Cafè d´en Biel i pintava amb profusió la llum i els colors mariners de la platja Gran amb sa Illeta, Es Codolà, la Mar Menuda i els carrers de la Vila Vella. També participà en l´obra de teatre 'Quasi un paradís', de Joan Oliver i Joan Guarro, pintant els decorats amb Bosch-Roger i Frederic Lloveras.