Roses

Presenten 'Els masos perduts del cap de Creus', d'Arnald Plujà

El volum recull la història d'una trentena de masies dels termes de Roses, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà.

04.10.2016 | 10:08
Una de les imatges del llibre

Aquest dijous, a les 20 h, tindrà lloc a Ca l´Anita de Roses la presentació del llibre 'Els masos perduts del cap de Creus', d'Arnald Plujà i Canals, amb fotografies de Robin Twonsend. El volum recull la situació i la història d´una trentena de masies dels termes de Roses, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà.

Al llarg de les seves pàgines, aquest llibre de gran format i il·lustrat a tot color, realitza una introducció entorn a l´origen, evolució i decadència de trenta-dos masos del cap de Creus, escollits per la seva situació geogràfica, relacionada amb els vessants i contraforts de la serra de Verdera, que mig segle enrere encara estaven plens d´activitat i habitats per famílies senceres que hi tenien bestiar i en treballaven les terres.

El seu autor, Arnald Plujà i Canals, és ben conegut pels seus treballs sobre toponímia i història de la zona. Per aquest volum ha recorregut a l´observació de camp (complementada per les fotografies de Robin Townsend), documents d´arxiu, padrons i entrevistes amb els últims habitants.

A cadascun dels capítols, un plànol informa de la situació de la masia i s´explica la forma d´accedir-hi, presenta fotografies actuals i velles que mostren com eren les construccions fa dècades, i s´hi descriu l´activitat desenvolupada, els seus interiors i els últims habitants del lloc. Un apèndix mostra la relació d´habitants dels masos, extreta de padrons dels segles XIX i XX.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema