Castelló d’Empúries acull, aquest cap de setmana, la novena Ruta de l’Art, amb la participació d’un centenar d’artistes que exposaran a disset espais i amb novetats, aquest any, com la presència del Brasil com a país convidat, que aportarà a aquesta celebració una mica dels seus colors, les seves llums, la seva música i els seus sabors. Una desena d’artistes participen en la Ruta i hi aportaran la seva màgia, a través d’un art contemporani viu i intens, a l’espai del local parroquial. La Ruta s’inaugura aquest divendres a la Farinera, on tindrà lloc l’obertura i presentació amb la presència del cònsol general del Brasil, Gustavo Rocha.

Una Ruta en creixement

La Ruta de l’Art vol créixer cada any. L’alcalde, Salvi Güell, ha recalcat com aquest esdeveniment “serveix per oferir activitats fora de la temporada forta d’estiu. Aquest tipus d’activitats, en col·laboració pública i privada ens interessen molt com a municipi i les volem potenciar”. Aquest esdeveniment s’ha anat obrint pas a diferents iniciatives, tot ampliant l’oferta d’activitats culturals amb propostes “com les visites guiades, els concursos per a nens i adults, música en viu, i una mostra gastronòmica que enguany oferirà el país convidat, Brasil”, ha explicat la comissària de la Ruta i ànima del projecte, l’artista Anna Maria Constanseu.

Una altra de les novetats d’enguany és que la Ruta s’ha aliat amb galeries d’art, que hi participaran amb uns vuit artistes. La galeria Arcada de Blanes serà la convidada d’aquesta edició, a la Capella del Convent Santa Clara. També aquest any es dóna continuïtat al conveni amb la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que col·labora amb una representació d’art emergent amb una selecció d’artistes que han finalitzat els seus estudis, que es podrà veure l’exposició al Claustre Convent Santa Clara.

Tenint en compte que el públic potencial de la Ruta és familiar, es continua oferint una visita ­guiada, la RuTada. Serà aquest diumenge a les 12 a càrrec de Pol Andreu. També es prepara la segona edició del concurs de dibuix RuTakids, pensat per a nens i nenes de 6 a 15 anys, amb l’objectiu que puguin desenvolupar la seva creativitat durant la Ruta. Per promocionar l’esdeveniment a les xarxes, també s’organitza de nou el concurs d’Instagram.

Finalment, i per seguir engrescant tots els públics, a l’espai de la Sala Municipal, on s’ubica el Mercat d’Art, s’oferirà el nou espai ruTast, on es podrà assaborir enguany la gastronomia del Brasil. L’art i la gastronomia es maridaran amb la música de jazz de Yesterday Band i de la varietat musical del Dj. Llamp.

La presentació de la Ruta, dijous passat a la Basílica de Castelló, va servir per presentar la imatge del cartell de la Ruta que ha estat cedida per l’artista Ricard Ansón.