Jaume Sisa (Barcelona, 1948) publicarà el seu nou disc, titulat 'Malalts de Cel', el 14 d'octubre. El projecte discogràfic inclou estils tan diversos com el vals, el bolero, el 'rock and roll', la psicodèlia, la cançó d'autor, el folk, el pop o, fins i tot, poemes musicats per ell mateix, incloent una mirada irònica i entranyable cap al passat. El primer single del disc és 'Hipopotàmia', una "declaració de principis", segons el mateix cantautor, basada en la "inferioritat en aspectes essencials" de l'ésser humà enfront de la resta dels animals. Pau Riba, Marina Rossell, Anna Roig, Roger Mas, o David Carabén, entre d'altres, col·laboren en el disc.

En el disc també hi col·labora el pianista Gregori Ferrer, que l´ha ajudat en la direcció musical i els arranjaments, el seu violinista de capçalera Xavier Riba i la cantant Dolors Palau, que l'ha acompanyat des dels seus inicis.

Segons el comunicat de la discogràfica, els Malalts del Cel són persones que tenen la malaltia "incurable" de la melangia i l'elevació espiritual, que somien en quelcom impossible d'assolir, en utopies i somnis de l'inconscient. "Sisa és un Malalt del Cel des de petit", s'assegura a la nota.

En el primer single del disc, 'Hipopotàmia', Sisa es reflecteix en un hipopòtam, un animal "simpàtic que quan un s'hi acosta té mal caràcter". Així, el cantautor projecta la seva condició humana vers aquestes criatures "simpàtiques i entranyables".