La febre Harry Potter segueix ben viva. Per celebrar el llançament, en català i castellà, del darrer llibre vinculat a la saga, 'Harry Potter i el llegat maleït', l´adaptació al teatre d´un original de J.K. Rowling, La Bookman Llibreria de Figueres obre les seves portes dimarts, a la mitjanit, per fer una lectura pública del pròleg. La proposta va a càrrec de Mireia Blasco. Per la seva part, els responsables de Llibres Low Cost han apostat per programar una xerrada-col·loqui sobre el món Harry Potter i Howarts de la mà de quatre experts del tema: M. Àngels Planas, Adrià Melendre, Meritxell Muñoz i Rebecca Alabert. Serà també dimecres, aquest cop en un horari més normal, les 8 del vespre.

"Hem volgut imitar les llibreries americanes quan hi ha un llançament important", reconeix Franchu Llopis, llibreter de La Bookman, que afegeix que volen demostrar que a Figueres també es poden fer aquest tipus de propostes singulars. En aquest sentit, ja hi ha molts fans de Harry Potter que, des de fa dies, tenen el seu volum encarregat i a l´espera de tenir-lo entre les mans.

Els responsables de les dues llibreries figuerenques animen els assistents que vinguin disfressats. Tots, tant els que ho facin com els que no, podran gaudir d´un 5 per cent de descompte a La Bookman i d´un sorteig de regals, a Llibres Low Cost.

La nova història

Aquest nou volum de Harry Potter l´han escrit John Tiffany i Jack Thorne, adaptant al teatre una nova història original de Rolling. Harry Potter i el llegat maleït és la vuitena entrega de la saga i la primera que es dramatitza. En el llibre s´explica com un Harry Potter adult continua les seves màgiques aventures amb Albus, un dels seus tres fills.