El jove artista Marc Torrent protagonitza fins al 28 d'agost d´agost la seva primera exposició al seu poble natal, l´Escala, en un espai a l´Alfolí de la Sal, "que ha resultat idoni per potenciar la meva obra". Són una sèrie de peces que repassen l´evolució cronòlogica d´aquest artista, disset olis i una escultura que busquen a través d´un estil hiperrealista figuratiu la reflexió del públic cap als temes que el preocupen: "Hi ha una tendència a la societat a no mostrar la pròpia identitat, a anar per la vida amb una màscara",per això aquest és un dels temes que aborden algunes de les pintures realitzades amb tècnica mixta que es poden visitar. Un altre gran eix és la confrontació de la bellesa amb la vellesa "dos conceptes oposats" i en tercer lloc i donant títol a la mostra La Mirada, apareix un tercer bloc d´obres on pren rellevància, "la mirada, enfocada cap a l´interior, per copsar el que realment importa".

Obra intimista

Torrent busca la reflexió del públic, i li preocupa sobretot que aquest no resti impassible davant el seu treball. "És una obra intimista amb la qual busco que la gent em conegui, l´art ha de ser un mitjà d´expressió que no pot deixar indiferent", per això defuig l´hiperrealisme buit i mostra només obres que generin inquietuds. Actualment el seu treball està centrat en l´art figuratiu, encara que, assegura, no es tanca portes. A la capital d´Espanya, el jove escalenc ha ampliat aquest any els seus estudis i ha tingut oportunitat d´ entrar en contacte amb Antonio López i Jaime Valero, dos artistes que es van convertir en referents per a la seva manera de veure, concebre, entendre i executar l´art. En aquesta etapa també va compartir aprenentatges amb altres artistes referents de l´hiperrealisme nacional. Un cop finalitzi la temporada d´estiu, Marc Torrent tornarà a Barcelona, per cursar el quart i últim any a la universitat per, tot seguit, continuar formant-se amb un màster d´especialització.

Marc Torrent es va graduar, en nivell superior, a l´Escola d'Art d´Olot, on va finalitzar els estudis de tres anys en només dos, atès que va realitzar el projecte final durant el segon curs. Després va iniciar el grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Després dels dos primers anys de carrera, i gràcies a una beca Sèneca, és quan Torrent es trasllada a Madrid, on va cursar el tercer curs a la Universidad Complutense i va conèixer els grans referents de l´hiperrealisme.

Ara veu acomplerta amb satisfacció la seva il·lusió de mostrar el resultat del seu treball a l´Escala, on va fer els primers passos amb Isaac d'Aiguaviva (Pere Romagós), l´escultora Ció Abellí o Paco Morgado. L´exhibició arriba al municipi gràcies a l´Ajuntament i l´Absis Art Gallery.