Sovint els artistes contemporanis se senten incompresos. El seu treball, la recerca, la investigació no arriba al públic en general. Existeix com una mena de barrera invisible. Amb la voluntat de trencar-la, fomentar la recerca artística, sensibilitzar el públic en les arts múltiples i fer-les més pròximes, així com promoure el pensament crític i establir xarxa neix Espai Temps a Terrades. La base se sustenta en una associació també nova “i sense fronteres”, Pàgina23, impulsada pels creadors Xavier Escrivà i Clarie Cayla. La primera iniciativa ha estat una exposició de dibuixos de l’artista Ita Puig, que es pot veure fins al 3 de setembre.

Quan la porta d’Espai Temps s’obre, un copsa que allí, entre aquelles parets altes, blanques, que desprenen certa sensació volàtil i intangible, tot és possible. Ho pot ser, certament, gràcies a l’empenta d’Escrivà i Cayla que, generosament, cedeixen un espai seu -era l’antic taller d’Escrivà- per fer petits tastets de creació així com per reflexionar sobre diferents aspectes artístics i vitals. La intenció és mantenir regularitat i proposar una o dues experiències al mes. Juga al seu favor el gran nombre d’artistes i creadors que coneixen i que tenen molt a aportar. “Volem anar a poc a poc però oferir coses noves amb molta obertura però també criteri”, diu Cayla.

El fet d’ubicar-se a Terrades no creuen que sigui contraproduent. “Nosaltres vivim el territori d’una altra manera, són només percepcions i estarà bé reflexionar sobre com anem a cercar la cultura”, comenta tot afegint que són conscients que per al públic pel qual l’art no és tan quotidià la ubicació és important. Allò principal, però, “és què podem aportar; en el poble podem treballar a petita escala, més humana”, diu.

Biblioteca i racó de vi

L’accés a Espai Temps és lliure i es convida la gent a aturar-s’hi uns instants ja sigui consultant llibres d’art a la biblioteca i llibreria, en procés de creixement, o degustant vins d’algunes cooperatives empordaneses per assaborir aquesta altra vessant creativa. “Connectar amb el territori té molt d’artístic”, assegura Cayla, que no es marca límits. Així tot és possible: des d’edicions de llibres, documentar treballs artístics...“per plasmar el que es fa a la zona” i fora d’ella, tot amb la complicitat de qui vulgui sumar-se al projecte. “M’interessa molt la transculturalitat, la diversitat, connectar amb gent que ve de fora”, assegura Cayla. Entre les properes propostes que es faran destaca un taller de constel·lacions familiars, dimecres, amb l’artista Ita Puig i un concert de jazz amb David Poblete Trio. Es farà a les 8 del vespre i la taquilla serà inversa.