Forja Emporda en col·laboració amb el Centre Cultural Sant Domènec, va inaugurar ahir al vespre, al Claustre de San Domènec, "Caminant", el nou treball del forjador Sergi Xifró Bonany.

Sergi Xifró va començar a treballar al sector del metall als 17 anys a Ferrionox Moleon, on va iniciar el seu aprenentatge en el món de la serralleria de l´inoxidable i el ferro. També ha treballat en la construcció d´estructures de maquinària, on la precisió i la perfecció són imprescindible.

Tot i les eines que tenia, trobava a faltar les tècniques de l´ofici ancestral de ferrer, que és la forja, i ho va trobar a l´Escola d´Arts i Oficis de Vic, a on va conèixer al seu Mestre Jordi Illamola, que l´han permès treballar els metalls amb una basant més artístiques i ha participat en trobades de forjadors com la Biannale Europea d´Arte Fabbrile (Stia).

L´obra que es podrà visitar fins el proper dimarts 30 d´agost, parla de l'estret lligam que hi ha entre la vida i la mort; i què la vida és el camí que ens hi apropa a cada pas que fem. És un tema que ha fet reflexionar molt a l´artista des de la mort del seu avi.