Torroella de Montgrí

La 36a edició del Festival de Torroella de Montgrí abaixa el teló amb una ocupació de més del 92%

L'encarregat de posar el punt final és el pianista rus-lituà Lukas Geniu–as

19.08.2016 | 17:13
El pianista rus-lituà Lukas Geniu–as.

El Festival de Torroella de Montgrí tancarà portes aquest divendres a la nit amb l'actuació del rus-lituà Lukas Geniu–as, una de les joves promeses del piano més destacades del moment, que interpretarà dos grans concerts per a piano de Mozart i Beethoven acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès.

En aquesta 36a edició el certamen ha aplegat 11.232 espectadors, 1.293 persones més que l'any passat, i ha tingut una ocupació global (entre els concerts de pagament i els gratuïts del Fringe) del 92,8%.

La directora del festival, Montse Faura, ha destacat, a través d'un comunicat, que el certamen compta "amb un gruix important d'espectadors fidelitzats, que aquest any, una edició més, li han fet costat i han valorat una programació de qualitat que combina de forma equilibrada els concerts amb orquestra, els solistes i la música de cambra, i que abasta un ampli ventall d'estils que van de la música medieval a la del segle XXI".

Segons Montse Faura, l'índex d'ocupació en els concerts de pagament, amb una mitjana d'un 86%, "avala un any més la línia de programació del Festival de Torroella, amb una aposta pels noms consagrats de la música clàssica, la presentació de nous valors consolidats, tant nacionals com internacionals, i de programes innovadors i poc habituals amb recuperació de patrimoni, no exempts de risc".

Un any més, la programació del Festival de Torroella ha comptat amb diversos concerts gratuïts, que s'han emmarcat dins la programació del Fringe Festival. El certamen ha ofert 22 actuacions que han omplert durant tres dies Torroella de Montgrí i l'Estartit de joves talents de la música provinents d'alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d'Europa.

A més, com a novetat, el Fringe ha afegit el pop-rock en la seva programació i s'ha presentat a Barcelona amb tres concerts celebrats al Palau Robert. "Conceptualment, aquesta tercera edició ha suposat la consolidació del Fringe", ha afirmat Montse Faura, per a qui la programació, a més de "posar en diàleg el sistema educatiu superior i l'àmbit cultural, ha posat en diàleg les diferents institucions entre elles, cosa que no acostuma a passar".

Per la seva banda, el coordinador del Fringe, Eduard Balaguer, ha assegurat que en aquesta tercera edició la programació ha experimentat un salt qualitatiu. "La positiva experiència de l'edició passada ha estimulat els conservatoris i escoles superiors de música col·laboradors a ser molt selectius en l'elecció dels grups que presenten a la programació", ha afirmat. A més Balaguer ha destacat l'excel·lent resposta del públic.

En total, el Festival de Torroella de Montgrí ha ofert 14 concerts de pagament, tres dels quals amb entrades exhaurides, i més 25 concerts d'entrada gratuïta corresponents a la programació del Fringe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema