Figueres

La biblioteca de Figueres oferirÓ servei de prŔstec a l'Hospital

El conveni signat amb la Fundaciˇ Salut EmpordÓ permetrÓ facilitar la lectura a les persones hospitalitzades

11.08.2016 | 12:36
La presidenta de la Fundaciˇ Salut EmpordÓ i la directora de la biblioteca
La presidenta de la Fundaciˇ Salut EmpordÓ i la directora de la biblioteca

La biblioteca de Figueres acaba de signar un conveni amb la Fundaciˇ Salut EmpordÓ per engegar aquest setembre el servei de prÚstec de llibres als pacients de l┤Hospital de Figueres. L'interŔs Ús facilitar la lectura a persones hospitalitzades i als seus familiars, aixÝ com que els usuaris mantinguin l┤hÓbit de lectura i la relaciˇ amb la biblioteca malgrat que es trobin en condicions d┤immobilitat, millorant la socialitzaciˇ d┤aquestes persones, contribuint al seu desenvolupament personal i alleugerint la solitud.

Aquest servei es durÓ a terme grÓcies a la participaciˇ de persones voluntÓries de la Fundaciˇ Clerch i Nicolau i la Fundaciˇ VergÚs Ginjaume, que faran de mediadores entre la Biblioteca i les persones ingressades a la Fundaciˇ Salut EmpordÓ.

En les properes setmanes la Biblioteca Fages de Climent portarÓ a l┤hospital un fons que hi romandrÓ i serÓ renovat peri˛dicament per adequar-se a les necessitats dels usuaris. Aquest fons inicial estÓ format per novelĚles de diferents gŔneres (intriga, romÓntica, hist˛rica...), relats breus, poesia, obres de teatre, llibres de creixement personal i obres de temÓtica diversa. AixÝ mateix, les persones amb deficiŔncies visuals comptaran amb audiollibres a la seva disposiciˇ. Per completar el fons tambÚ hi haurÓ revistes, m˙sica i pelĚlÝcules.

D┤altra banda, si els usuaris tenen una peticiˇ en particular, el voluntari/Ória s┤encarregarÓ de traslladar la demanda a la Biblioteca, fer-li el carnet en cas que no en tingui, i portar-los el material demanat.

La Biblioteca Fages de Climent lliurarÓ tambÚ un lot de contes infantils i de llibres sobre educaciˇ i salut dels infants per a la zona pediÓtrica de l┤Hospital.

L┤alcaldessa i Presidenta de la Fundaciˇ Salut EmpordÓ, Marta Felip, valora molt positivament aquesta iniciativa i agraeix la colĚlaboraciˇ de la Biblioteca de Figueres i dels voluntaris de la Fundaciˇ Clerch i Nicolau i la Fundaciˇ VergÚs Ginjaume: "╔s una iniciativa molt senzilla per˛ molt ˙til per fer mÚs amable l┤estada d┤aquestes persones a l┤Hospital de Figueres".

Per a la posada en marxa del Bibliohospital s┤ha creat un logotip amb el qual es donarÓ a conŔixer el nou servei i s┤utilitzarÓ com a distintiu dels materials que integren aquest fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllašos recomanats: Premis cinema