Figueres

La biblioteca de Figueres oferirÓ servei de prŔstec a l'Hospital

El conveni signat amb la Fundaciˇ Salut EmpordÓ permetrÓ facilitar la lectura a les persones hospitalitzades

11.08.2016 | 12:36
La presidenta de la Fundaciˇ Salut EmpordÓ i la directora de la biblioteca

La biblioteca de Figueres acaba de signar un conveni amb la Fundació Salut Empordà per engegar aquest setembre el servei de préstec de llibres als pacients de l´Hospital de Figueres. L'interès és facilitar la lectura a persones hospitalitzades i als seus familiars, així com que els usuaris mantinguin l´hàbit de lectura i la relació amb la biblioteca malgrat que es trobin en condicions d´immobilitat, millorant la socialització d´aquestes persones, contribuint al seu desenvolupament personal i alleugerint la solitud.

Aquest servei es durà a terme gràcies a la participació de persones voluntàries de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume, que faran de mediadores entre la Biblioteca i les persones ingressades a la Fundació Salut Empordà.

En les properes setmanes la Biblioteca Fages de Climent portarà a l´hospital un fons que hi romandrà i serà renovat periòdicament per adequar-se a les necessitats dels usuaris. Aquest fons inicial està format per novel·les de diferents gèneres (intriga, romàntica, històrica...), relats breus, poesia, obres de teatre, llibres de creixement personal i obres de temàtica diversa. Així mateix, les persones amb deficiències visuals comptaran amb audiollibres a la seva disposició. Per completar el fons també hi haurà revistes, música i pel·lícules.

D´altra banda, si els usuaris tenen una petició en particular, el voluntari/ària s´encarregarà de traslladar la demanda a la Biblioteca, fer-li el carnet en cas que no en tingui, i portar-los el material demanat.

La Biblioteca Fages de Climent lliurarà també un lot de contes infantils i de llibres sobre educació i salut dels infants per a la zona pediàtrica de l´Hospital.

L´alcaldessa i Presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, valora molt positivament aquesta iniciativa i agraeix la col·laboració de la Biblioteca de Figueres i dels voluntaris de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume: "És una iniciativa molt senzilla però molt útil per fer més amable l´estada d´aquestes persones a l´Hospital de Figueres".

Per a la posada en marxa del Bibliohospital s´ha creat un logotip amb el qual es donarà a conèixer el nou servei i s´utilitzarà com a distintiu dels materials que integren aquest fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllašos recomanats: Premis cinema